Изложба “100 години, 100 плаката” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Стара Загора е 6-ят поред от 30-те града, в които гостува първата пътуваща изложба “100 години, 100 плаката” – книжни плакати със синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотечното дело през изминалите над 130 години.

От 21 ноември до 20 декември жителите и гостите на града получават покани на десетки езици от държави от цялата планета да четат, да се образоват и съобщностяват в библиотеките:

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на Първата, на Втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета” – коментира Ясен Николов, основател на Фондация “Деца на България” (ФДБ) и куратор на изложбата.

Изложба “100 години, 100 плаката” е инициатива на ФДБ, част от общонационална кампания за публично четене на глас, която вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

Можете да посетите изложбата от 21 ноември до 20 декември в Регионална библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора.

До момента изложбата е била в главните културни центрове и университети на столицата и продължава в 30 български града, както и в по-добрите български медии.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн