За десети път празник на Райската ябълка в старозагорското село Хрищени

STZAGORA.NET
*
За десети път тази събота в старозагорското село Хрищени ще се проведе празник на Райската ябълка.

На 19.11.2016 от 11.00 часа празникът ще започне със залп на черешово топче и тържествена литургия, отслужена от отец Николай.

Богата програма за юбилея на празника са подготвили местното кметство и читалището, в която ще участват самодейни фолклорни групи, децата от ОДЗ”Лилия”, учениците от ОУ”Христо Ботев”. Изненадата на празника ще бъде представянето на младите таланти – рапърите Тео и Дичака, съобщи в аванс кметът на Хрищени Радка Желева.

Голямата атракция за гостите ще бъде изложбата базар “Произведено в Хрищени”, на която те ще могат да дегустират и закупят различни артикули, произведени от райска ябълка, както и други местни деликатеси.

Песни, танци, веселба с местни и гостуващи групи, и индивидуални изпълнители обещават организаторите от Община Стара Загора, кметството и НЧ “Стефан Генчев”, с. Хрищени. Програмата ще завърши с голямо хоро, което ще поведат танцьорите от клуб “Чипница”.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн