„Спорт за здраве на открито“ – Лайънс подарява спортни игрища на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Съвместният проект на двата старозагорски ЛАЙЪНС клуба – “Тракия” и “Августа”, за изграждане на спортна площадка на открито с две игрища – за плажен волейбол с пясъчна основа и комбинирано игрище с твърда настилка за бадминтон, джитбол и др. в парк „Станционна градина“, в близост до Колодрума, бе представен през декември 2014 г. в рамките на Благотворителното събитие „Коледна трапеза“ на Обединена Европа. Тогава с подкрепата на Обществения дарителски фонд се проведе вторият Дарителски кръг „За Стара Загора“, по време на който проектът на ЛАЙЪНС-ите стартира успешно със собствени и привлечени средства от дарители. След което получи допълнително съфинансиране от ОДФ Стара Загора, като общата сума бе в размер на 27 020 лв.

Проектът е продължение на инициативата на двата ЛАЙЪНС клуба за масов спорт на открито, която започна с откритата в края на 2014 г. спортна площадка „Фитнес на открито“ в парк „Тракия“. Предвиденият терен в парк „Станционна градина“ е предоставен от Община Стара Загора и подходящо избран, като нито едно дърво в парка не е засегнато по време на строителните дейности. ЛК “Стара Загора Августа” под мотото „Аз обичам Стара Загора“ в последните 3 години проведе и няколко акции за залесяване и разкрасяване с нови пейки и кошове за отпадъци в парк „Подполковник Калитин“, а теренът около новите спортни игрища бе неколкократно почистван от членовете на двата Лайънс клуба.

В края на лятотона 2015 започна изграждането на новата спортна площадка.Грубият строеж приключи в края на 2015 г., а средства за втория етап от довършителните дейности (предвиждащ мека настилка и седящи места) бяха привлечени отново от членовете на клубовете и на Коледната трапеза през декемви 2015, като общо събраните средства с допълнителното финансиране от ОДФ бяха в размер на 10650 лв.

Общо вложените средства в проекта досега са 38 719 лв.

Старозагорските Лайънси си поставят за цел да повишат качеството на живот чрез увеличаване на двигателната активност на своите съграждани и мотивирането им за спортуване на открито. Новите игрища ще предоставят на младите хора алтернативни и атрактивни зони и дейности, полезни за здравето и социалните контакти. Спортните игрища са подходящи за любителски състезания и турнири за деца и възрастни по плажен волейбол и други спортове, а изграждането им в Станционната градина подобрява като цяло средата в парка и спестява ресурси на Община Стара Загора при бъдеща реновация и облагородяване на парковото пространство.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн