Голям екшън с преследване и стрелба по кола-беглец в Хаинбоаз, натъпкана с 8 души, двама от които в багажника

STZAGORA.NET
*
На 15.10.2016 г., около 23.20 часа, автопатрул на Участък – Гурково при РУ – Казанлък, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково бил засечен от навлизащ в кръстовището лек автомобил „Опел Вектра“, който не спрял на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация. Когато колата била догонена, водачът й на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно.

След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите възпроизвел няколко изстрела със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила. Преследваното превозно средство било спряно и са предприети действия по извършване на полицейска проверка. Колата управлявал собственикът й – неправоспособният К.И. /34 г./ от Гурково, криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още общо осем души – шестима от тях (41-годишна жена от гр. Гурково и четирима жители на сливенското село Баня – мъж на 42 години, жена на 29 години и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г.) в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня – в багажника на колата.

Освен че шофира без книжка, тестът с техническо средство показал, че К.И. е седнал зад волана след употреба на алкохол. Съставен му е АУАН и му е връчен талон за медицинско изследване, срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 б от НК. В хода на проверката К.И. се оплакал, че усеща болка в левия крак, под колянната става. След като е установена огнестрелна рана, той бил откаран от екип на ФСМП – Гурково в старозагорската болница, където е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота. Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Извършен е оглед на местопроизшествието. В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано следствено дело.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн