30 красиви старозагорки започнаха подготовка за първия конкурс “Царица на Августиада”

STZAGORA.NET
*
Поетеса, собственичка на салон за красота, актриса, специалистка по информационни технологии, млада майка на 3-годишно дете, участничка в виетнамското шоу “Денсинг старс” и търсен модел – това са само няклко от блзо 30-те красиви старозагорки, които в събота и неделя започнаха подготовката си за участие в първия по рода си конкурс в Стара Загора за “Царица на Августиада”. Сред тях има дори световна и два пъти европейска шампионка по киокушин-карате за девойки – Доника Желязкова. Опасната красавица, печелила и откритото първенство на Русия, тези дни приключи мандата си (2015/2016 г.) на млад кмет на Стара Загора.

Тези блестящи старозагорки ще премерят в петък, 14 октомври, сили за короната на “Августиада”. Дизайнът и изработката на уникалната корона, която ще украси главата на най-достойната, са на Славин Янакиев, изпълнителен директор на чугунолеярния завод “Прогрес” в Стара Загора.

Посланичката на традиционния за Града на липите Фестивал на виното и културното наследство “Августиада”, организиран от Търговско-промишлената палата и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions в партньорство с Община Стара Загора, ще бъде избрана на 14 октомври от 19.00 часа в залата на Държавна опера Стара Загора. Тя и двете й подгласнички ще си разделят награден фонд от 500 лв., осигурени от МОЛ Галерия, който ще се разпредели по 250, 150, 100 лв. съответно за първо, второ и трето място. Всяка от претендентките за короната „Царица на Августиада” ще получи ваучер за козметични услуги по избор на стойност 100 лв. Ваучерите са осигурени от център за красота „Корио Капилис“, който предлага широка гама от услуги в областта на естетичната дерматология, медицинската и SPA козметика, цялостна грижа за нокти и коса.Основните критерии, на които трябва да отговарят участничките, са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване.

През двата дни на уикенда претендентките за титлата се подготвяха за конкурса, като в събота се запознаха с културно-историческото наследство на 8-хилядолетната Стара Загора, посещавайки Античния форум на Августа Траяна, Регионалния исторически музей, Музея на религиите и Художествената галерия. А в неделя посетиха лозови масиви, като се включиха в гроздобера и се запознаха с технологията за отглеждане на грозде и етапите в производството на вино в шато “Мидалидаре Естейт”. Модна къща “Ревю” пък им осигури тоалетите за конкурсната вечер. Всичко това беше заснето, като изработеният филм ще бъде представен на финалния спектакъл за избора на Царица на Августиада, режисиран от директора на Операта Огнян Драганов. Входът е свободен.

“Това не е типичен конкурс за красота, затова няма и тур по бански – разказа за медията ни организаторката Мариана Кертикова, специалист в отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности” на Община Стара Загора. – Общината излезе с инициативата в рамките на Фестивала на виното и културното наследство да се избере негов красив посланик, който да популяризира Стара Загора като туристическа дестинация. Изключително много ще държим на това, претендентките за титлата да проявяват интерес към историята и културата на Стара Загора. Те трябва да имат собствен стил и индивидуалност, и виждане как да ги представят. Предварително се записаха 30 момичета. Има от повечето средни училища, от професионалните и профилираните гимназии, от Тракийския и други университети. Има и завършили вече висшето си образование.”

Първият конкурс “Царица на Августиада” има своя страница във Фейсбук, която публикува новини от подготовката на събитието.


#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн