Бойко Борисов пред пълната зала “Арена Армеец”: На първия тур ГЕРБ трябва да е първа политическа сила

STZAGORA.NET
*
ГЕРБ откри днес президентската кампания на Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев
*
Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност. Това каза председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на официалното откриване днес на предизборната кампания на партията за президент и вицепрезидент на Република България, което се състоя в столичната зала “Арена Армеец”.

„Ако не сме си заслужили победата, ще се отдръпнем“, заяви премиерът. „Догодина ще имате визи за Канада, това автоматично ще доведе и до падане на визите за Щатите, работим в тази посока. 51-вата пречиствателна станция в Шумен пуснахме вчера. Саниране на блокове – правим го на всички, независимо дали в блока живеят хора от БСП, от ДПС“, отбеляза Борисов.

„Важното нещо е нашата кандидат-президентска двойка да й осигурим максимален комфорт. Ние останалите да си вършим работата – и министри, и кметове. Всяка година има избори. Ако почнем да не работим през това време, е много време. Успех! Толерантността я оставям за вас ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност“, обърна се премиера към присъстващите в залата симпатизанти. „Когато паднахме миналия път ни налетяха като стършели с манипулации и какви ли не лъжи. Ние им простихме. Те трябваше да бъдат гонени докрай. Самозабравиха се и сага почват да кроят планове. Искам да им покажа залата – тя е една малка част от ГЕРБ, това е голяма армия, трябва да се внимава с нея“, заяви Борисов. „Знам че много ви е криво, че спряхме контрабандтата“, каза още той.

“Трябва да ви кажа, че съм оптимист, защото колкото повече ги слушам разбирам, че сме направили най-верния избор“, каза Бойко Борисов за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. „Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола, аз пола не съм си слагал и не знам как изглеждам“,каза той и посочи, че ген. в пола му се вижда по-смешно. „Гледах какви приказки говорят нашите опоненти. Истински ме хвана яд, че две години бях толкова толерантен, така че г-жа Цачева и вицеадмирал Манушев да не ме слушат. Правете си вашата кампания,правете си това, което винаги сте правили, защото вие сте добри хора“, каза той и посочи, че политическите партии са лицемерни. По думите му никога от БСП няма да обикнат ГЕРБ, както и тези от ДСБ. Борисов обясни, че е гледал някои от кандидатите за президент и посочи, че е имало злоба в очите им. „Тръгват да лъжат наново“, подчерта премиерът. „Основните ни приоритети сме ги обезпечили с добрата работа на МВР, приходните агенции, прокуратурата“, каза той и посочи, че в новия бюджет ще има повече 224 млн. за учителите. „Ще направим необходимото за стабилност, но искам да знаете и да го обясня тук, първият тур се състезават политическите партии, първият тур на президентските избори, във втория тур се иска подкрепа, взима се подкрепа, правят се какви ли не коалиции, нека да ги наречем, или се залага за бъдеще време общи действия. Ние трябва да сме първи на първия тур. Не че за втория няма да се борим с нашите кандидати, но на първия тур ГЕРБ трябва да е първа политическа сила“, заяви Борисов.

Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел. Това каза Цецка Цачева, кандидат за президент на ПП ГЕРБ под № 17 в бюлетината по време на официалното откриване на предизборната кампания на партията. „Скъпи приятели, и съмишиленици. Искам още веднъж да благодаря за доверието, което получихме. Тук на тази сцена днес много пъти се видя и чу, че ГЕРБ е най-голямата и най-силна политическа партия в страната, но какво означава това. За мен това означава, че като истинска народна партия представляваме най-голямата част от активните българи в страната“, каза тя и заяви, че това не води до разделение. „Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителни линии. Който прави това остава в изолация. Затова гледайки силата на ГЕРБ, затова което всички заедно сме построили за всички български граждани имам основанието да поискам доверието им, за да има единение в България“, каза Цачева.

България трябва да остане добър партньор на НАТО, а президентът да бъде гарант за модернизиране на армията в Алианса, каза още Цецка Цачечва. „Президентската институция е надпартийна, но аз искам да бъде президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците“, заяви тя. По думите й политическата партия е най-големият опонент в тази кампания. „Всички заедно трябва да стигнем до възможно максимален брой граждани, които не гласуват. Можем да го направим това нали?”, попита тя. Цачева изброи като приоритети – балансирана и активна външната политика, отчитайки интересите на България, членство в ЕС и НАТО безалтернативно. „България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност. Това означава да няма ескалация по нашите граници, което е в интерес на българските и европейските граници. Това означава във вътрешнополитически план да отстояваме стабилност, което е основата за позитивния образ на България,в региона, в Европа и в света“, заяви Цачева.

„В сложното време, в което живеем, изпълнено с предизвикателства, изпълнено с заплахи за националната ни сигурност, с Цецка Цачева ще защитаваме българския национален интерес, ще защитаваме достойнството на институциите и авторитета на нашата държава“ – заяви на свой ред кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев. “Ще работим за силна, стабилна, просперираща, уважавана и мирна България“ – подчерта той. „Очаквахме една честна кампания, борба на идеи, но още от минутата на нашето обявяване получихме удари под кръста и желание за битка. Готови сме на тази битка с бъдещия президент на Република България Цецка Цачева. Ще ги бием, ще ги победим в тези избори” – каза още кандидатът за вицепрезидент.

(Агенция “Фокус”)
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн