Ще избират проектант за новите ОУП и ПУП на “Бедечка” чрез обществена поръчка

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора ще пристъпи към възлагане на промяната на Общия устройствен план на града и съответно на Подробния устройствен план на парк “Бедечка” веднага след изтичането на двуседмичния срок, който тече след взетото решение от Общинския съвет на 29 септември, съобщи днес за медията ни кметът Живко Тодоров. Ако има обжалване на решението, ще бъде изчакано да се произнесе и Административният съд в Стара Загора.

Изборът на проектант на промяната в Общия устройствен план в частта му за “Бедечка” ще се направи чрез обществена поръчка, тъй като се очаква сумата да надскочи прага от 20 хиляди лева, колкото са допустими за директно възлагане.

Заграждането на имотите край “Бедечка”, което се наблюдава напоследък, е разрешено от закона. “Все пак това са частни имоти и ние не сме им ги отнели с това решение, но сме в началната фаза на решаване на целия проблем. Оттук нататък предстои още много работа по преговори със собствениците, за да видим, ако решението влезе в сила, дали можем да ги обезщетим на други места, или да търсим друго решение. В процеса на разговорите ще бъде изяснено самите собственици какво искат, дали ще се намери друг вариант за решаване на проблема. Всичко това предстои” – заяви кметът.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн