Баскетболният “Берое” разби “Партизан” в Адриатическата лига

STZAGORA.NET
*
“Берое” разби “Партизан” насред Белград с 82:63 точки и така поднесе страхотен подарък на всички старозагорци навръх празника на Града на липите 5 октомври.

Двубоят бе от първия кръг на груповата фаза на Адриатическата лига по баскетбол за жени и се игра в зала “Ранко Жеравица” в сръбската столица.

Зелено-белите бяха смутени в първите минути на срещата и това позволи на домакините да дръпнат с 11:4. Разликата падна само до 2 точки при 16:14, а след първите 10 минути “Партизан” поведе с 25:21.

Втората част се оказа от изключително значение за крайния изход от срещата, тъй като в нея старозагорският тим натрупа солидна преднина, която съхрани до финалната сирена без особени трудности. “Партизан” реализира едва 7 точки в беройския кош до полувремето и допусна 21 в своя, за да излезе с пасив от 10 точки при 32:42 в началото на третата четвърт. Тя започна с доминация на българките, които поведоха с 57:39, а след размяна на няколко успешни атаки се стигна до резултат 66:51 за “Берое”.

Последната част се превърна в протоколна, тъй като сръбкините нямаха сили за обрат, а класата на старозагорки им помогна да увеличат аванса си и да фиксират победата с 82:63 точки.

Най-резултатна за родния тим беше Моник Рийд с 23 точки. Другите американки в състава – Джасмин Пъркинс и Келиндра Закъри, реализираха съответно 14 и 13. С 10 точки остана Зорница Костова.

В другата среща от група “А” Триглав (Словения) надделя като гост над другия сръбски отбор в групата – “Кралево”, с 57:54.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн