Съставиха акт на “Свидетели на Йехова” в Стара Загора за религиозна пропаганда

STZAGORA.NET
*
По сигнал на общинските съветници в Стара Загора Антон Андонов (ВМРО) и Михаил Михайлов („Атака“) този следобед бе съставен акт на представители на „Свидетели на Йехова“, съобщиха от пресцентъра на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“. Органите на реда са санкционирали „Свидетелите“, които в разрез с правилата са развивали религиозна дейност в центъра на града, срещу сградата на Областната управа.

С този акт за втори път на територията на община Стара Загора бяха приложени разпоредбите на променената по настояване на Патриотите Наредба 1 за обществения ред и сигурност, се казва в съобщението.

За пръв път властите бяха сезирани от екип на ТВ „Скат“ за развиването на нерегламентирана религиозна дейност на публично място, за което също беше наложена санкция на „Свидетели на Йехова”, припомнят патриотите.

Актът е бил съставен на името на едната от двете жени, които са разпространявали религиозна литература от мобилна етажерка. Поради това, че нарушението е извършено в рецидив, санкцията се очаква този път да бъде завишена в сравнение с първата.

Проблемът обаче е, според патриотите, че се санкционират изпълнителите, а не онзи, за когото работят и който ги е изпратил в центъра на града в нарушение на наредбата. Това, според тях, е достатъчно основание да се търси по-нататъшно доработване на нормативния документ. Впоследствие се очаква патриотите да внесат и предложение за промяна на Закона за вероизповеданията заради наложения от него твърде либерален режим.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн