Италианският баритон Паоло Руджеро гостува на сцената на Старозагорската опера на 7 октомври

STZAGORA.NET
*
За първи път на старозагорската оперна сцена гостува световно признатият италиански баритон Паоло Руджеро – в ролята на барон Скарпия в операта „Тоска“ от Пучини. Тя ще бъде представена на 7 октомври, от 19.00 часа на сцената Операта.

Ръководството на оперния театър залага на звезден солистичен състав в трите главни роли. В ролята на Флория Тоска зрителите ще могат да аплодират великолепното сопрано Таня Иванова, а в ролята на Марио Каварадоси ще гостува един от най-добрите млади български тенори Петър Костов – солист на Русенската опера. На диригентския пулт ще застане главният диригент на Държавна опера-Стара Загора Ивайло Кринчев. Участват още Александър Марулев (в ролята на Анджелоти), Ивайло Йовчев (Сполета), Евгений Арабаджиев (Клисарят), Любомир Петков, Богомил Русенов и др., вокална формация “Маргаритки“ с ръководител Зорница Желязкова, представители на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур“, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора. Диригент на хора е Младен Станев. Сценичната адаптация е на режисьора Огнян Драганов и на художника Тодор Демеров.

Италианският баритон Паоло Руджеро е познат на българската публика от гостуванията си в София и Плевен. В Софийската опера баритонът дебютира в ролята на Макбет в премиерния спектакъл на едноименната опера от Джузепе Верди през 2003 година. В България се връща отново почти десет години по-късно – през 2012 година гостува в Плевен в ролята на Марсел от операта „Бохеми“ на Пучини. На 7 октомври на сцената на Старозагорската опера Паоло Руджеро ще изпълни една от коронните си роли на Барон Скарпия („Тоска“), донесла му триумфални успехи в Италия и на редица престижни европейски оперни сцени.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн