Как ще гласуват днес общинските съветници по казуса “Бедечка”?

STZAGORA.NET
*
В навечерието на ключовия вот на общинските съветници днес по предложението на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за изработването на проект за изменение на Общия устройствен план на Стара Загора и конкретно на ПУП-а на кв. “Бедечка”, се обърнахме към ръководители на групи в Общинския съвет с въпроса с каква нагласа ще гласуват. Ето отговорите, които получихме:

Даниела Лекина (БСП): Не мога да коментирам предварително. Имаме решение, но ще го огласим по време на заседанието. Но първо внимателно ще изслушаме мотивите и съображенията на колегите от другите групи в Общинския съвет.

Мария Динева (Народен съюз): Нашата група ще подкрепи предложението на кмета. Най-малкото защото ние сме твърдо за запазването на зелените площи в Стара Загора. При нас драма няма. Това е наше отдавнашно решение. Уважаваме частния интерес, но общественият в случая е по-важен.

Тунджай Йозтюрк (ДПС): Казусът “Бедечка” е създаден през годините и не произхожда от настоящия Общински съвет, но оценяваме усилията на общинското ръководство да намери решение по него. Ние ще подкрепим предложението на кмета, за да дадем шанс на администрацията да се справи с проблема. Не искаме ние да сме хората, които ще попречат на това усилие. Вярваме, че Общинската управа ще потърси и ще намери най-рационалното решение за балансиране на интересите на двете страни.

Илия Златев (АБВ): Ще гласуваме “За” предложението на кмета. Тъй като следваме обществения интерес за повече зелени площи и против прекомерното застрояване. Рисковете са в сумата пари, които ще са необходими. Надяваме се Общината добре да е обмислила въпроса. Проблемът трябва да се изговори. Дано тази сага да приключи до края на мандата на този Общински съвет.

Янко Янков (“Истината за Стара Загора”): Не виждам защо ние, общинските съветници, трябва да вадим горещите картофи от огъня. Ако гласуваме за промяната на ОУП и ПУП, ще скочат собствениците. Ако гласуваме против, ще скочат защитниците на парка. В първия случай след 3 години ще завалят искове срещу Общината. Пък и вече са платени много проекти. Според мен няма разумно решение на предложението, което кметът внесе. Ако върнем положението от 2003 г. – зона за спорт и отдих, къде са алеите? Как ще се минава там? В момента има само едни парцели, без алеи или улици.

Михаил Михайлов (“Атака”): Най-вероятно ще гласувам “Въздържал се”. Защото има много неясноти и от едната, и от другата страна. Не може Общинският съвет да бъде над българския съд. Толкова решения сме вземали досега през годините, и аз съм гласувал в това число два пъти, а сега ни се предлага нещо напълно противоположно. Не бих желал да бъда използван по един или друг начин политически. Не мога да играя ролята на адвокат на никоя от страните, нито пък на съдия.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн