Изложения като “Подкрепяме българското” да стават по-често, пожела в Стара Загора зам.-министър Цветан Димитров

STZAGORA.NET
*
Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров откри днес в Стара Загора заедно със зам.-кмета Красимира Чахова и директора на Областна дирекция “Земеделие” Елка Бонева 18-тото изложение от кампанията на МЗХ “Подкрепяме българското”. То е част от инициативата на МЗХ в подкрепа на българските производители, която се провежда на територията на 28-те областни центрове в страната. По-рано през деня, от 11:00 часа, в зала „П.Р.Славейков” зам.-министър Димитров се срещна със земеделски стопани от региона, пред които бяха представени приоритетите и целите на политиката на Министерството в различните сектори.

Инициативата е наречена “Подкрепяме българското”, защото освен че си е наше, то е и качествено, беше казано при откриването на изложението. Красимира Чахова поднесе приветствие от името на Общината към организаторите и посетителите на изложението.

“Българският земеделски производител и преработвател на хранителни продукти заслужава вашето внимание. Не само затова, защото ние като министерство гарантираме за качеството на това, което е изложено, но и защото желанието ни е симбиозата между потребител и земеделски производител да остане все така силна, каквато я виждаме днес. Стара Загора е един от емблематичните градове на земеделското производство в България. Тук има всичко” – каза в словото си зам.-министър Димитров. Той отправи молба към местната власт с взаимните усилия на МЗХ и Общината изложения като състоялото се вчера да залегнат като периодични събития в календара на местните прояви, по различни поводи и празници.

Щандовете на 25 производители на хранителни продукти, предимно от старозагорския регион, са разположени на площада пред Община Стара Загора. Те са отрупани с мед и ябълки, мляко, сирене и кашкавал, тестени и месни произведения. Има орехи и вино, лютеница, туршия и натурални сокове, сливи, домати и чушки, лавандула, зайци, че дори и рядко срещаното олио от тиквени семки.

Националният характер на проявата бе подчертан с шоу на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур.


#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн