Община Мъглиж получи от държавата бившето ТВУ в Ягода и 50 декара около него

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Мъглиж Господин Господинов подписаха днес договор за безвъзмездно прехвръляне на имоти, частна държавна собственост, на Община Мъглиж. В договора са включени 4 имота с обща площ от 50 дка, които се намират в с. Ягода. Това са сгради на бившето ТВУ „Тодор Самодумов”. Повечето от тях са строени в периода 1938-1940 г. и са почти разрушени, защото не се стопанисват от години. В бюджета на Община Мъглиж за следващата година ще бъдат предвидени средства за събарянето на част от сградите.

На мястото на бившето ТВУ се предвижда да бъде изграден комплекс за социални дейности и да се обособят терени за спорт и отдих.

„Имаме идея на част от парцела да бъдат построени няколко жилища за социално слаби и възрастни семейства с наши средства и с финансова помощ и от тяхна страна” – каза Господин Господинов.

Кметът благодари на инж. Ранов за съдействието за прехвърлянето на имотите, а областният управител изрази увереност, че Община Мъглиж ще бъде добър стопанин и ще реализира успешно проектите върху новопридобитата си собственост.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн