Кметът на Чирпан Кичка Петкова: В съгласие да градим бъдещето си като българи

STZAGORA.NET
*
„Успехът на Съединението е послание към следващите поколения, които трябва да запазят обединена България. Съединението доказва, че ние можем да отстояваме идеите си заедно, в съгласие да градим бъдещето си като българи”, това заяви в словото си кметът на Чирпан Кичка Петкова пред паметника на Съединението. С общоградсто тържество жители и гости на града на Яворов честват Съединението и като празник на Чирпан повече от 20 години. Те се преклониха пред делото на чирпанските четници Иван Данчов, Димитър Йовчев, Петко Запрянов и Георги Сербезов, загинали с мисълта за единна България.

„Чирпанлии са сред първите, които започват организираната борба за едно от най-величавите и знаменателни събития за българския народ в неговата нова история. Бъдете горди с делото на вашите предци и техните достойни наследници!”, се казва в поздравителното писмо на председателя на ПГ на „БСП лява България” и лидер на БСП Корнелия Нинова до гражданите на Чирпан.

Цветя и венци пред паметника положиха родолюбиви граждани, общественици, политици, сред тях бяха и народният представител Георги Гьоков и областният председател на БСП-Стара Загора Румяна Динева.

По-рано на тържествена сесия на общинския съвет подп. Минчо Минчев, командир на военното формирование 24 620 в чирпанското село Свобода и главен инспектор Николай Стефанов, началник на районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” получиха почетния знак на Чирпан. Кметът Кичка Петкова подчерта, че високите отличия са присъдени за изключителния им професионализъм по време на потушаването на пожари през това лято в общината.

Празничната програма продължава с концерт на площад „Съединение” тази вечер. Художествена галерия “Никола Манев” кани за своята 17-годишнина на концерт на 9-ти септември “Обичаме те, Чирпане” от 18.30 часа, а на 10-ти септември се открива Рок-фест „Чирпан 2016”.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн