Тракийски ритуали съпроводиха кмет, депутат и царица в екопоход до Мегалита над Бузовград

STZAGORA.NET
*
Мистични тракийски ритуали съпроводиха кмета на Казанлък Галина Стоянова, народния представител от ГЕРБ Нено Влайков, Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова, общински съветници и многобройни техни спътници в екопохода “По стъпките на траките” до Мегалита над село Бузовград.

Кметът на селото Михаил Яннушев поздрави гостите и ги изпрати по пътя към “Вратата на Богинята Майка”. Преди това той съобщи, че до месец в Бузовград в услуга на туристите ще влезе нов информационен център.

В подножието на обновената екопътека участниците в похода бяха посрещнати от директора на Исторически музей “Искра” д-р Момчил Маринов. Той прикани ентусиастите да открият и пътеките към философията на траките и тракийския орфизъм, включващ вяра в прераждането към нов живот.

По пътя към “Слънчева врата” участниците в екопохода бяха водени от екипи на туристическо дружество “Орлово гнездо” и посрещани с обвити в езотерика възстановки на тракийски ритуали, свързани с реколтата и плодородието, пресъздадени от самодейци на читалището в Бузовград “Любен Каравелов-1921″ и актьорски състав на общинския театър “Любомир Кабакчиев”.

Интерпретациите бяха изпълнявани в движение на фона на антични напеви от Древна Елада, Египет и Месопотамия. Недалеч от свещеното за траките място групата бе обвита с дим от тамян.

На самия Мегалит бе изпълнен най-тържественият ритуал за благодарността на траките към Боговете за земните благини.

Всеки от участниците в екопохода получи сертификат за извървяния Път на светлината – спомен от вълнуващите приключения по време на Празниците в Долината на тракийските царе ’2016.

#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн