Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Европа ни подкрепя, защото цени нашата стабилност

STZAGORA.NET
*
Eвродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) бе на работно посещение в Казанлък на 27 август (събота). В рамките на визитата си тя проведе среща с кмета и общински ръководител на ПП ГЕРБ Галина Стоянова, както и с ръководствата на структури от местната организация на партията: Младежи-ГЕРБ, Предприемачи-ГЕРБ, Жени-ГЕРБ и Старейшини-ГЕРБ. В срещата се включи и председателят на ГЕРБ в община Стара Загора Емил Христов.

Участниците в работния формат обсъдиха актуални политически теми от региона и страната, както и законодателните инициативи на областно, национално и европейско ниво, свързани с развитието на българските региони.

Ева Паунова отбеляза, че Казанлък е един от градовете в България с най-ниска безработица. “Това е знак, че разполагате с добре подготвени кадри. Неслучайно едно от учебните заведения в града е партньор в най-високобюджетния проект по програма “Еразъм+” на стойност близо 400 млн. евро. В последните години успяхме да постигнем много в България, а Европа ни подкрепя, защото вижда в нас мост на стабилност” – отчете тя.

* * *
“Поздравявам община Стара Загора и кмета Живко Тодоров, че за поредна година успешно претворяват българската история и традиции в този празник на духовността, песента, танца и многообразието“ С тези думи евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) откри единадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, организирано от Община Стара Загора и Тракийско дружество Одринска епопея Стара Загора. Събитието се състоя на 27 август 2016 г. в курортното селище Старозагорски минерални бани.

В официалната церемония участва кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, който бе награден за принос към развитието на тракийската организация не само в Стара Загора, но и в България. В събитието се включиха още заместник-кметовете на Община Стара Загора – Иванка Сотирова и Красимира Чахова; кмета на с. Старозагорски минерални бани – Станчо Станев, председателя на Тракийското дружество Одринска епопея Стара Загора – Петра Мечева и председателя на Съюза на тракийските дружества в България – Красимир Премянов, които са и част от организаторите. Сред официалните гости бяха Илиана Иванова – бивш евродепутат, Емил Христов председател на Общински съвет Стара Загора, д-р Кирил Добрев – депутат и Георги Ранов – областен управител на Област Стара Загора. Целта на ежегодното събитие е да бъдат съхранени българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура. Участниците във фолклорният събор са 4000, от 21 области, 64 общини (общо 200 фолклорни формации).

По време на събитието българският евродепутат направи обиколка на изложенията и щандовете, на които бяха показани различни предмети от българския бит и култура, опита от традиционния чай, направен с билки, събрани от региона и лично се срещна с изпълнители и гости на събора.

„Убедена съм, че със своето активно присъствие българските творци са моралният барометър на обществото, призван да даде нравствен ориентир на младото поколение в България“, сподели още г-жа Паунова.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн