Задържан е стрелецът, прострелял бизнесмена Христо Чолаков в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Полицаи от ОДМВР-Стара Загора задържаха 65-годишен за опит за убийство.

Към 9.36 часа в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в база на транспортна фирма на ул. „Хан Аспарух“ в областния град. Изпратените полицейски екипи установили самоличността на пострадалия – 46-годишен от Стара Загора, с рана от огнестрелно оръжие. Той е откаран от екип на ЦСМП в болницата в Стара Загора, настанен е за лечение в тежко състояние. На място е задържан извършителят – П.П. (65 г.) от Стара Загора. От мястото на инцидента е иззет пистолет. Продължава работата за изясняване на причините за случилото се.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Стара Загора. В Първо РУ е образувано досъдебно производство за извършен опит за убийство. Продължават процесуално-следствените действия.

(Според запознати задържаният стрелец е собственикът на транспортната фирма Пеньо Пейков. Христо Чолаков бил негов доведен син и движел делата на фирмата, която била в тежко финансово състояние – бел. ред.)

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн