„Мини Марица-изток“ ЕАД – домакин на среща на четирима областни управители за превантивни мерки при бедствия и аварии

STZAGORA.NET
*
На 4 август 2016 г. по покана на „Мини Марица-изток“ ЕАД изпълнителният директор на Дружеството Андон Андонов прие на работно посещение областните управители на четири области – Георги Ранов на Стара Загора, Татяна Петкова на Сливен, Димитър Иванов на Ямбол и Станислав Дечев на Хасково. На срещата бяха обсъдени възможностите за предприемането на превантивни мерки за предотвратяването на наводнения, за добра координация и ефективност при кризисни ситуации, бедствия и аварии. Андон Андонов представи на областните управители изградената на територията на рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД водоотливна система и обвързаността й със състоянието на водоемите в региона. Заместник-изпълнителният директор на Дружеството Димитър Чолаков ги запозна с предварителната подготовка, извършена тази година за предотвратяването на наводнения и готовността за бързо реагиране при бедствия и аварии. Обсъдени бяха проблеми, касаещи работата на Дружеството и Областните управи в кризисни ситуации. Георги Ранов, Татяна Петкова, Димитър Иванов и Станислав Дечев изразиха задоволството си за навременната покана за обсъждане на тези изключително важни проблеми. Областните управители заявиха готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.

След представянето на новия презентационен филм за „Мини Марица изток” ЕАД участниците в срещата обсъдиха осигуряването на квалифицирани кадри и тяхната по-добра подготовка за практическа дейност чрез подобряването на връзката между обучение и практика. Андон Андонов представи новия образователен проект на Дружеството за дуално обучение на ученици от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски“ в Стара Загора, който ще бъде стартиран от началото на тази учебна година. Той заяви и намеренията за разширяването му чрез включването на ученици от Професионалната гимназия „Св. Иван Рилски“ в Раднево от следваща учебна година.

Изпълнителният директор на дружеството обсъди с областните управители проекта за подобряването на връзката между обучение и практика и във висшата образователна степен чрез откриването на филиал на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Раднево. В предварителните разговори с ръководството на университета се предвижда обучението на студенти в две специалности – Технология на открития въгледобив и Минна електромеханика. Към март 2016 г. в МГУ „Св. Иван Рилски” се обучават 195 работници и служители на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Ръководството на минното дружество и областните управители се обединиха около обобщението, че проблемите, свързани с най-голямото българско въгледобивно дружество, са от социална значимост и за четирите области. Изискват общи усилия и налагат намирането на конкретни и бързи превантивни решения.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн