Санират 6 жилищни сгради в Стара Загора, до края на годината ще бъдат завършени 15-20

STZAGORA.NET
*
6 сгради се санират в момента в Стара Загора по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Скоро работата ще започне и по други. От общо 127 регистрирани сдружения на собствениците сключените до момента тристранни договори между кмета (като техен представител), областния управител (представляващ държавата) и Българската банка за развитие, са 75. При 60 от тях тръжните процедури за избор на изпълнител са приключили или са в ход, съобщи за “Старозагорски новини” Георги Симеонов, директор на Дирекция “Устойчиво развитие и евроинтеграция” в Община Стара Загора. По думите му до края на годината в Стара Загора ще приключи санирането на не по-малко от 15-20 сгради.

В региона преди 5 дни първият саниран 5-етажен блок с 60 апартамента беше открит тържествено в Раднево. Преди това, през пролетта, изцяло бяха санирани и два блока в Гълъбово.

По инфраструктурната програма на община Стара Загора тези дни приключи ремонтът на пътя Стара Загора-Християново. Предстои обновяване и на отсечката между селата Ловец и Борово. За нея по обявената от Общината обществена поръчка има избран изпълнител – Пътно-строителната компания SBS, но началото на стрноителните дейности се бави поради обжалване на избора. След като съдът се произнесе, ремонтът ще приключи в рамките на не повече от два месеца и половина. През настоящия мандат ще бъде обновена и отсечката Борово-Михайлово. Целевата субсидия от страна на държавата за 2016 г. за ремонт и рехабилитация на пътищата от четвъртокласната общинска мрежа и на улици в града и малките населени места е в размер на 1,3 милиона лева.

Нова зала за гимнастика ще бъде създадена в Стара Загора на мястото на бившата зала за борба в сградата на ГПЧЕ “Р. Ролан”, съобщи зам.-кметът по строителството инж. Янчо Калоянов. Той оцени като много добро изпълнението на новото кръгово движение до магазин БИЛЛА. Още в първите дни след пускането му в експлоатация се вижда, че новият пътен възел изпълнява отлично възложените му функции, без да създава никакви задръствания.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн