110 години от преименуването си отпразнува старозагорското село Бъдеще

STZAGORA.NET
*
Единственото селище в България, което носи името Бъдеще, отпразнува 110 години от преименуването си. С музикално веселие жителите на старозагорското село отбелязаха и традиционния си празник в навечерието на Илинден.

„Радвам се, че имам възможност да съм днес част от тържествата в село Бъдеще. Ден, в който спазвате една отколешна традиция – да бъдете заедно!“, каза Емил Христов, председател на Общинския съвет в Стара Загора. „Българите винаги са се събирали и в бран, и в мирни дни. България е добре, когато народът й е единен. Така се случват добрите дела и в страната ни, и в нашия град, и в Бъдеще! Честит празник и нека всяка година сме заедно тук!“, допълни той.

Кметът на селото Иванка Иванова припомни част от историята на населеното място и поздрави съгражданите си, като им пожела да уважават миналото си и да гледат към бъдещето, милеейки и грижейки се за родното място.

Празникът на Бъдеще бе отбелязан с литургия за здраве, кулинарен конкурс и много настроение в центъра на селото. Част от тържеството бяха още ансамбълът за народни танци към Община Стара Загора, които също поздравиха присъстващите, кметове и кметски наместници от съседни на Бъдеще села и други.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн