Europ’Raid с около 200 млади французи тръгват към Казанлък

STZAGORA.NET
*
Около 200 са участниците в третото издание на Europ’Raid. Тяхното пътуване започна днес, 30 юли, 2016 г. Младежите между 18 до 32 години ще изминат повече от 10 000 км през 20 европейски страни само за 23 дни. Младите любители на приключенията от Франция ще посетят градове във Франция, Швейцария, Италия, Австрия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Гърция, Турция, България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Германия, Холандия, Белгия.

Чрез Europ’Raid те ще доставят повече от 6 тона книги в 10 училища от Босна и Херцеговина, Албания, България и Румъния.

Europ’Raid е уникално европейско събитие, което има за цел да преоткрие Европа, да се създадат нови приятелства между градове и държави от Европа. Това е първият автомобилен европейски тур, организиран от френска неправителствена организация, основана от студенти в Западна Франция. Инициативата се радва на все по-голям интерес от младите жители на Стария континент. Проектът е номиниран за няколко европейски награди и се осъществява с подкрепата на много фирми и институции. Europ’Raid привлича вниманието и на все повече медии – отразяване с повече от 300 статии в пресата, по радиото и в телевизионни предавания само за 2 години (включително 75 в европейската преса), в интернет и социалните мрежи, с близо 100 000 последователи по време на приключението на колела.

“В поредна година като партньор на инициативата Казанлък ще приветства 65 отбора и 200 участници, което показва гостоприемството на казанлъчани и тяхното желание да бъдат част от нашето приключение. Това е много добра възможност за участниците в Europ’Raid да посетят града, да се запознаят с неговите жители и забележителности. Ние всички сме много нетърпеливи да гостуваме на Казанлък и да намерим нови приятели” – казва Бенджамин Лейдин – президент на организацията.

Казанлък ще посрещне участниците в Europ’Raid на 12 август, 2016 г., петък, в 19:00 до стадион „Севтополис“.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн