CarAmigo: Сприятели колата си! – влиза в България

STZAGORA.NET
*
Българо-белгийският стартъп CarAmigo идва с първата услуга за споделено ползване на автомобили
*
Първата услуга за споделено ползване на автомобили идва в България! В пика на икономиката на споделянето CarAmigo е успешен българо-белгийски стартъп, който вече оперира в няколко европейски държави и от това лято започва дейността си у нас.

Основана от международен екип от белгийци, французи и българи, компанията решава няколко проблема, с които собствениците и ползвателите на автомобили се сблъскват.

Евростат отчете България като страната в Европейския съюз с най-голям ръст на броя МПС в последните 5 години – частни лица притежават над 2,7 милиона автомобила. В същото време ползваме колите си средно в под 5% от времето – малко повече от бормашината! Въпреки това те имат нужда от застраховка, подръжка, данъци, паркиране – минималният разход е средно 5000 лева в годишен план! Без да става дума за задръстванията, липсата на паркоместа и все по-плашещите класации, в които София е европейската столица с най-замърсен въздух…

CarAmigo е иновативна алтернатива на всичко това!
След успешен старт в Белгия, компанията отваря платформата си и за потребителите в България на www.caramigo.eu.

Част от глобалната икономика на споделянето, услугата дава възможност споделяйки блага, потребителите да спестяват пари и да превръщат пасивите си в активи!

“Нашата платформа свързва собствениците на автомобили с хора, които имат нужда от такъв за определен период” споделя с ентусиазъм съ-основателят на сайта Мирослав Михайлов. “Потребителят бързо и лесно може да наеме автомобила, който му харесва, където и когато му е удобно.”

CarAmigo решава още един основен проблем, който стои пред собствениците на автомобили. “Множество изследвания сочат, че европейците биха отдали под наем автомобила си и биха наели кола от частен собственик, но само при условие, че се чувстват сигурни като потребители на подобни услуги“ – казва съоснователят Тим Гюбел и обобщава: „Ролята на CarAmigo е да осигури точно това липсващо звено“.

Добавената стойност на услугата е система от защити и гаранции, включваща каско и пътна помощ в цялата страна за периода на ползване на услугата, осигурено от Групама Застраховане. Колите и шофьорите пък преминават през независима проверка и верификация при регистрация. Разбира се, най-силният регулатор и гарант за качеството на услугата са индивидуалните рейтинги и оценки, давани от самите потребители при всяко наемане на кола.

Очаква се услугата да стартира пълноценно до края на лятото, а дотогава на платформата ще могат да се регистрират само автомобили.
CarAmigo е на:
www.caramigo.eu
https://www.facebook.com/CarAmigoBG
https://twitter.com/CarAmigoBG

Кратко видео, което представя как работи платформата:
https://youtu.be/fE_NH67hmnU

Пълна информация за платформата и международното й развитие: https://drive.google.com/folderview?id=0B3HjIKm5qXMxamtnNm9rVVU0VXM
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн