Мненията на треньори и играчи след мача “Берое”-ХИК (Финдландия) 1:1

STZAGORA.NET
*

Старши треньорът на ХИК Мика Лехкосуо: „Доволни сме преди реванша“

„Беше горещо, както говорихме. Целият съм изпотен. Резултатът 1:1 е доста добър за нас. Да вкараш гол на чужд терен е винаги добре и можем да сме доволни преди реванша. Винаги можеш да си малко разочарован когато си повел, а съперника ти е изравнил. „Берое“ е добър противник. Имаше шансове на контраатака и за двата отбора. Трябваше да пътуваме 3000 км. Сега „Берое“ трябва да пътува толкова и да играе на изкуствен терен. В добра позиция сме.“ – каза треньорът на гостите.

„Може би бяхме малко изненадани от това, че „Берое“ не пресираше дълбоко в първото полувреме и ни позволи да изграждаме атака. Това беше първия мач, първо полувреме, топло време, гостуване за нас. Така че бях изненадан, че нямаше преса. Имаше такава през второто полувреме. Мачът бе труден и за отбора на „Берое“, не само за нас. При 1:1 всичко може да стане. Един гол за нас или съперника на реванша може да промени нещо. И двата отбора имат шанс да се класират напред.“ – допълни той.

Ивайло Йорданов: „Направихме много добър мач“

„Направихме един много добър мач. Всички футболисти се раздадоха, за което им благодарим от треньорския щаб. Надявам се и зрителите да са останали доволни. Резултатът не е приятен, защото получихме гол на чужд терен, но това не значи, че няма да отидем във Финландия, за да търсим резултат, който да ни позволи да продължим по-напред.“ – обобщи мача Йорданов.

„Както винаги съм казвал не мога да отличавам един или друг играч. За мен е важно отборът да играе добре като цяло. Един или двама играчи не решават даден мач. Достатъчно е отборът да се представи добре. Искаме да работим като едно цяло. Стремим се към това.“ – допълни той.

„В моята кариера и като футболист и като треньор не съм коментирал съдиите. Няма да го направя и сега. Има си делегат на УЕФА, който да прецени дали се е представил добре или не. Ние не трябва да очакваме помощ от съдиите. Ние трябва да играем нашата игра.“ – категоричен бе треньорът.

„Само Венцислав Василев има някаква лека травма. Изпитва болка и бе сменен. Докторът ще го прегледа утре, защото не може веднага след мача да прецени какво е състоянието на Венци.“ – завърши той.

Бразилецът Том: „Трябва да съжаляваме повече“

– Том, 1:1. Добре ли е това за „Берое“?
– Като резултат не е добре, защото получихме гол, а това дава предимство на тях за реванша. Като цяло нашия отбор трябва да съжалява повече за изпусната победа. По-чистите положения бяха за нашия отбор. Това е футбола. Трябва да гледаме към реванша, да оправим грешките и да се опитаме да отстраним този отбор.

– Имаше претенции за дузпа и засада. Според теб на какво ниво беше съдийството?
– Вътре ми е трудно да преценя. Трябва да гледам репортаж, за да коментирам. Сега не мога да кажа дали има дузпа и засада. Трябва да гледам.

– Как се чувстваш физически. Имаше крампф на крака?
– Още не съм готов на 100%. Мисля, че мога да изкарам 90 минути, но днес времето беше топло, имаше много бягане. Това е нормално.

– Къде виждаш слабостите на ХИК преди реванша. Как „Берое“ може да излезе победител?
– Трябва да анализираме. Те са добър отбор. Треньорът ще ни каже какво трябва да направим.

– Има много нови момчета при вас. Сработвате ли се вече?
– Да, момчетата се стараят да дават максимума от себе си на тренировка. Всеки знае, че е трудно в началото – много нови момчета, нямат достатъчно синхрон. Мисля, че за толкова кратко време момчетата се справят добре.

– Как се работи с новия треньор? Какви са ти впечатленията?
– Доста добре. Той иска максимума от нас на всяка тренировка. Мисля, че във всеки мач започваме да играем по-добре.

Вратарят на „Берое“ Благой Макенджиев: „Мисля, че ще ги отстраним“

– Благо, доволни ли сте от това равенство 1:1?
– Предвид това, че изоставахме с един гол сме доволни. Изключително сме доволни от играта. Не ангажирам никой с моето мнение, но за мен изиграхме страхотен мач. Ако играем така във Финландия мисля, че ще ги отстраним.

– Допуснахте гол преди почивката. Какво си казахте на полувремето, за да излезете преобразени?
– Коригирахме някои неща. Треньорите бяха направили добър анализ на първото полувреме. Казаха ни къде да атакуваме и какво трябва да променим. Мисля, че се получи доста добре. Второто полувреме те нямат удар към вратата, ние имаме няколко положения.

– За гола изби топката и какво се получи там?
– Трябва да видя. Не знам. Избих топката, но той я довкара.

– Имаше ли засада според теб?
– Казаха вътре, че няма засада. Не съм гледал, но казаха, че няма засада.

– Има ли фаворит преди реванша?
– Не мисля. Резултатът е 1:1. Те предполагам, че като домакини се водят фаворит, но всеки е бил фаворит и е падал. Нека кажем, че са фаворити и да ги изненадаме. Няма проблем с това.

Защитникът Илия Миланов: „Показахме, че заслужаваме да продължим“

– Илия, как видя мача?
– Доста добър мач за нашия отбор. Контролирахме през цялото време мача. Имахме доста положения. Жалко, че не успяхме да победим, но има и реванш.

– Преодолими ли са като съперник?
– Да, мисля, че сме по-добрия отбор. Те са по-опитни и са играли в Лига Европа и Шампионска лига, но ние днес показахме, че по нищо не отстъпваме и заслужаваме да продължим напред.

– Второто полувреме ли бе по-силно за „Берое“ според теб?
– И първото и второто мисля, че играхме по един и същ начин. Имахме доста положения. Не успяхме да вкараме повече попадения, но играхме доста добре.

– Как видя на терена съперничеството на терена с Морелос. Той като че ли доста провокираше?
– Да, доста неприятен футболист. Играе доста грубо, но има реванш и ще се оправим. Няма проблем.

Капитанът Иво Иванов: „Имахме по-добрите шансове“

– Иво, как видя двубоя и какви са шансовете на „Берое“ след това равенство?
– Според мен изпуснахме отбора на ХИК, имахме по-добрите шансове. Вкараха един доста нелеп гол след наша грешка. Успяхме да се върнем в мача, но не успяхме да победим за жалост.

– Доколко този гол ви обърка плановете?
– Това е турнирна битка, беше хубаво да не допуснем гол, но за жалост го допуснахме. Ще отидем там, ще дадем всичко от себе си и мисля, че имаме своите шансове да победим.

– „Берое“ по-добър отбор ли е от ХИК?
– Не мога да кажа дали е по-добрият, но нашия отбор е класен и може би трябва да ни обръщат по-голямо внимание.

– Много нови момчета дойдоха. Как успявате да се разбирате на терена?
– Първо, всички са добри характери, добри футболисти и се надявам по-бързо да станем отбор, да побеждаваме и да се развиваме.

– С всеки изминал мач показвате все по-добро лице. Очакваш ли в Хелзинки да покажете още по-добра игра?
– Да. Всеки ден имаме тактика как да атакуваме, как да се защитаваме. Мисля, че засега нещата се получават. До колкото знам техният терен е изкуствен и до заминаването за Хелзинки ще тренираме 2-3 пъти на изкуствен терен, но това не ни притеснява. Ще отидем там и мисля, че ще ги отстраним.

– Участва в няколко провокации с техният нападател Морелос. Как видя единоборствата с него като цяло?
– Нормални неща. Предният отбор мисля, че влизаха доста по-грубо от този. Класен отбор, но ние си имаме нашите шансове.

Дебютантът Радослав Кирилов, крило: „Имаме нашите шансове“

– Впечатленията ти от двубоя?
– Мисля, че направихме доста мъжки мач, изиграхме го добре. Имахме положения дори да победим, неуспяхме, но имаме шанс след седмица да излезем във втория мач и да се поздравим с успех.

– Пълна доминация през всичките 90 минути. Какво не ви достигна да направите обрат?
– Допуснахме един малко глупав гол. Те го изиграха добре, ние не се подсигурихме, но се случват такива неща във футбола. След това имахме нашите положения, изпуснахме ги. Това трябва да подобрим, трябва да си вкараме положенията в реванша.

– Този гол, който те вкараха до колко променя плановете ви за реванша? Една от целите бе да не допускате такъв…
– Пак казвам, случват се такива неща, допуснахме гол. Трябва да отидем с нагласата, че задължително трябва да отбележим гол, иначе няма как да продължим. Трябва да излезем без страх и мисля, че нещата ще се получат.

– Как се чувстваш в отбора, дебютира днес?
– Мисля, че направих един добър мач. Все още влизам във форма, даже накрая ми се схванаха краката. Нормално за първи мач. Да не забравяме, че те играят шампионат и са доста по-добре подготвени физически. Това им е предимство, но мисля, че имаме нашите шансове.

– Лесно ли реши да се върнеш в България, все пак доста време игра в Италия?
– Аз съм тук преотстъпен, имам договор с „Киево“. Ще играя тук 1 година, а след това ще видим какво ще стане.

Японецът Кохей Като, дебютирал доста успешно в “Берое”: „Ще се чувстваме комфортно във Финландия“

– Кохей, твоите първи впечатления след първия ти мач с екипа на „Берое“?
– Беше много добра атмосфера. Имаше доста хора на стадиона, които ни подкрепяха. Доволен съм. Резултатът не ме радва. Имахме шансове и трябваше да отбележим. Все пак има и втори мач и ще видим какво ще стане. Надявам се да спечелим там и да продължим.

– Колко големи са шансовете на „Берое“ преди следващия мач?
– Надявам се да имаме добри шансове. 1:1 не е толкова лош резултат, но не е и добър. Надявам се да успеем да победим във Финландия.

– Времето тук като че ли беше предимство за вас, но сега ще играете в Хелзинки където температурите са с 10-15 градуса по-ниски. Как ще повлияе тази разлика в температурите?
– За нас е по-добре. Свикнахме на горещината тук с 30-40 градуса. Там е по-хладно – 26-27 градуса и ще се чувстваме по-комфортно.

– Първия японец в „Берое“ си и втория в българското първенство. Как се чувстваш в Стара Загора?
– Харесва ми. Хубава е атмосферата. Феновете ни подкрепят и аз ще дам най-доброто от себе си за отбора.

– Колко голяма е културната разлика между България и Япония?
– Много неща са различни. В Япония хората не са толкова отворени. Ние постепенно развиваме отношенията помежду си с нови хора. Тук всички бяха много приветливи и отворени спрямо мен. Затова се чувствам много комфортно в този отбор и ми харесва.

– Какво знаеш за българския футбол и българските клубове?
– Имаше японски играч в България преди време в „Славия“. Аз го познавам. Не съм гледал български футбол обаче. Единственото, което съм виждал, са мачовете на нашия национален отбор с България. Но не мога да говоря много за нивото.

Наставникът Александър Димитров: „Ще направим всичко възможно да ги победим в Хелзинки“

– Какво не Ви хареса днес в играта на отбора?
– Няма да се заблужаваме, има слабости, върху които трябва да поработим. Не бих искал да изпадам в детайли. Това, което ми е харесало или не ми е харесало, ще го споделя с играчите и с тях ще коментирам тези неща.

– Видяхме отбора на ХИК – според Вас преодолим ли е?
– Още когато започнахме да анализираме противника, казах на играчите, че ХИК е напълно преодолим отбор. Не искам да се изхвърлям, не искам гръмки заглавия, но ще отидем там и ще направим всичко възможно да ги победим, въпреки че те играят XVI кръг. Изключително сработен отбор – виждат се много добри взаимовръзки, движенията им, комбинациите им – така че изключително сериозен отбор от средна европейска класа.

– Готови ли сте поради някакви причини за промени в състава за реванша?
– Не мога сега да отговоря на този въпрос.

– Какво е състоянието на контузените футболисти – Венцислав Василев бе сменен, а някои получиха и схващания?
– Нормално е – ние сме в процес на подготовка, така че е нормално да има схващания. Венци имаше проблем през седмицата заради лошия терен в Баня Лука. Имаме една седмица и аз се притеснявам, че не можем да тренираме, да работим достатъчно – влизаме от мач в мач, а сме нов отбор. Това за мен е проблем.

– Радослав Кирилов и Кохей Като се включиха днес с цял мач. Доволен ли сте от тях?
– Доволен съм от всички, както казах. Затова сме ги взели – за да играят.

– Имаше проблеми при центриранията в дадени положения. На какво отдавате тези неточности в отбора, защото на моменти дори трима футболисти скачаха срещу Макенджиев?
– Така е – правилно сте го забелязали. Правиха ни заслони, за които ние не бяхме готови – това е елемент от играта. Няма как, притеснявам се, че не можем много да работим, влизайки от мач в мач. Гоним и програма на функционална кондиционна подготовка – не можем всички елементи да потренираме и противодействаме.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн