Темата за лидерството – основен акцент в месечната среща на Клуба на работодателя

STZAGORA.NET
*
„Лидерството – задължително условие за успелия предприемач“ бе основната тема на месечната среща на Клуба на работодателя, която се проведе на 28.06.2016 г. в ресторант „Зеленият хълм“. По тази тема говори Стефан Шоселов, споделяйки личен опит, както и практики, научени от различни форуми, в които е участвал. Той наблегна на няколко важни аспекти в ролята ни на лидери и мениджъри. Единият от тях е блогът или сайтът на фирмата. Той трябва да се обновява постоянно, да бъде привлекателен, интуитивен, информацията в него трябва да бъде екзактна и да провокират клиента, защото в крайна сметка това е нашата визитна картичка.

Най-важният фактор за успеха на една фирма, сподели той, са служители й – както новите, така и старите. Новите служители следва да бъдат внимателно и обстойно въвеждани и запознати с работата, целите, дейностите, принципите и клиентите на фирмата. Това е от важно значение, за да може и самият служител да се чувства комфортно и да бъде мотивиран да дава максимума от себе си в работата.Пред работниците трябва да се поставят ясни задачи с реално задени срокове за изпълнение.

Друг не по-малко важен аспект са клиентите и отношението към тях. Те също следва да бъдат мотивирани, обгрижвани и да се чувстват специални. „Защото в крайна сметка, най-добрата реклама е рекламата от уста на уста“ – сподели Стефан Шоселов.

Добрият мениджър трябва да има екип от работещи хора. Трябва да има стратегически план за развитието на бизнеса си и да има ясна визия, цели и задачи, обобщи той.

Димитър Янков, Председател на Клуба на работодателите, разказа за срещата, която е провел с Председателя на Предприемачи ГЕРБ – Валя Чилова, както и с част от управителния им съвет. Сподели, че те имат готовност за сътрудничество с Клуба, за постигане на общи цели, свързани с подобряването на средата за развитие на бизнеса в региона. На срещата се е повдигнал и въпросът с липсата на квалифицирана работна ръка, публично-частното партньорство и редица други проблеми, върху които Клубът на работодателя работи усилено. През есента ще се проведе форум-кръгла маса в Стара Загора с участието на ресорни министри, ПГерб, Клуба на работодателя и ТПП.

В края на срещата се дискутираха и наболели въпроси като проблемът с фалшивите болнични листове, паметниците на културата и др. Стигна с до решението да се сформират работни групи от специалисти по всеки конкретен проблем, които съберат и конкретизират информациято от всички членове, така че да могат да бъдат поставени на високо ниво и придвижени за решаване.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн