За първи път у нас: Узакониха български автомобил съгласно европейското законодателство

STZAGORA.NET
*
С регистрирането на българския спортен автомобил Sin R1 в КАТ София, произведен от фирма Sin Cars и създателят на болида Росен Даскалов, завърши процесът на индивидуалното типово одобрение, със съдействието на фирма Технотест.

Така за първи път в България се узаконява български автомобил съгласно европейското законодателство, съобщава ВИП Комюникейшън.

Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012 година създава компанията Sin Cars и първият български суперавтомобил Sin R1.

“Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри – индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, да се използва за track day, може да се кара и по нормални улици като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили,като климатична инсталация, аудио система”, споделя Росен Даскалов.

Снимка: Sin Cars
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн