Кметът на Казанлък Галина Стоянова короняса Царица Роза ’2016

STZAGORA.NET
*
Галина Стоянова тържествено положи короната на главата на Царица Роза ’2016 Йоанна Шишкова и така откри Фестивала на розата. Кметът на община Казанлък пожела на всички присъстващи на откриването – множество чуждестранни гости и посетители от страната, български и чужди журналисти – много здраве и сили, за да преживеят емоцията на фестивалните дни, които им предстоят с Царица Роза и казанлъчани.

Начало на празничната вечер даде директорът на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ Димитър Кабаков. Той разказа пред публиката красива легенда за розата, която запазила силните чувства между двама влюбени. Когато момчето се завърнало в родните си земи, разделено надалеч от своята любима, нежното цвете съхранило спомена за нея и разцъфнало в Розовата долина, за да остане завинаги тук като казанлъшката маслодайна роза.

След лирична поезия от самия авангарден драматург Кабаков започна танцова композиция на театъра със символичното име „Преливане на вода“. Монологичната интродукция на танца прерасна в динамична хореография, наподобяваща движението на потока и реката като асоциация за движението на живота и човешкото общуване.

Началото на официалната церемония по коронясването започна с появата на сцената на подгласничките на Царица Роза – Таня Стефанова и Симона Янева. Те призоваха да пазим традициите и да бъдем здрави и смели за бъдещето.

Царица Роза ’2016 Йоанна Шишкова излезе на сцената, придружавана от актьори от театъра. Царицата пожела да множим благородните дела на предците ни и постиженията на родителите ни: “Да ги превърнем в мисия и кауза при отстояването на нашия роден град!“ – каза тя.

Тържествената церемония по коронясването на Царица Роза ’2016 от кмета на община Казанлък даде началото на тазгодишния Фестивал на розата. Откриването на фестивалните дни бе отпразнувано с пищно небесно шоу с фойерверки. Богатата заря дълго забавлява зрителите, като прелюдия към мелодичните хитове на обичания Стефан Диомов, изпяти от неговата млада група „5 сезона“ .
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн