Поставят камери навсякъде в Гълъбово и селата от общината

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов посети днес Гълъбово и Раднево и се срещна с кметовете на двете общини Николай Тонев и Теньо Тенев. Той обсъди с тях състоянието на евентуално опасните обекти в региона, които могат да създадат проблеми при обилни или продължителни валежи.

Николай Тонев обясни, че дигата на р. Сазлийка е добре укрепена и на нея се извършват редовни проверки. Той информира инж. Ранов, че през следващата седмица ще стартира втората фаза от мащабния проект за подмяна на осветлението и монтиране на видеокамери във всички населени места на общината. Уличното осветление вече е навсякъде обновено. Поставени са енергоспестяващи лампи. Предстои на възловите места в града и 11-те села от общината да бъдат сложени камери. В два диспечерски пункта – един в Районното управление на полицията и втори в сградата на Общината, ще се наблюдава денонощно картината от камерите.

С Теньо Тенев областният управител обсъди ситуацията в града след създалото се преди известно време напрежение между българи и роми и последвалите протести. Кметът на Раднево обясни, че нещата вече се успокояват. Съборени са няколко незаконни търговски обекта в ромската махала. Предстои премахването и на други незаконни постройки.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн