Оставиха в ареста мъж, намушкал с нож 32-годишен старозагорец

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Антон Г., на 25 г., от Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда – престъпление по чл.129 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Антон Г. досъдебно производство е установено, че на 21 май 2016 г. в гр. Стара Загора, около 21.30 часа, при битов скандал той намушкал с нож в областта на гърдите 32-годишен мъж. Пострадалият бил транспортиран в УМБАЛ – Стара Загора в тежко състояние, по спешност му е извършена гръдна операция и към момента е в критично състояние.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява, че Антон Г. е извършил деянието. Същият не е криминално проявен и до момента не е осъждан.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Антон Г. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Антон Г. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн