Розопроизводители към БСП: Отменете еднодневния трудов договор

STZAGORA.NET
*
Според социалистите договорът за един ден трябва да се преразгледа

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, народни представители от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ се срещнаха в сградата на Народното събрание с Цветомира Пановска, която представи позиция на розопроизводителите в България . Според земеделския производител приетите в средата на миналата година от законотворците еднодневни трудови договори затрудняват тяхната работа. „По време на кампания за събиране на розов цвят наемаме на ден по 200 човека. За всеки трябва да изпишем стотици документи, за да бъдем изрядни пред закона. Плащаме осигуровки предварително, а понякога работниците дори не идват на работа.“ Пановска настоя решението на народните представители да бъде преразгледано и този тип договори да бъдат премахнати.

БСП: Тези договори не се водят за трудов стаж

„Ние бяхме против въвеждане на еднодневни трудови възнаграждения“, категоричен беше зам.-председателят на социалната комисия и депутат от БСП Георги Гьоков. Той напомни, че още тогава е споделил, че по този начин ще бъдат отнети трудови права, тъй като договорите за един ден няма да се водят като трудов стаж. „Още тогава предупредих, че това ще доведе до административна тежест и бюрокрация“, каза още социалистът. Той добави, че е имало решение мярката да бъде анализирана в края на 2015 година и след това да се прецени, дали да продължи от януари 2016 г. Депутатът заяви на срещата с Пановска, че поема инициативата въпросът с еднодневните трудови договори да бъде преразгледан.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн