Драгомир Стойнев: Когато се работи за интереса на държавните мини и сигурността на миньорите, политически интереси не важат

STZAGORA.NET
*
„Хубаво е след почти три години да видиш проектите си продължени и реализирани”. Това заяви бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев по повод на подписаните в присъствието на министър Теменужка Петкова договори за проектиране, изработка, доставка, изграждане и пускане в експлоатация на два роторни багера от типа SRs 2000 и SRs 200 в “Мини Марица-Изток” ЕАД. „Те са успех на няколко екипа от Министерството на енергетиката, от Фонд „Козлодуй”, от мините” – подчерта Стойнев. По думите му когато се работи за интереса на държавните мини и сигурността на миньорите, политическите и партийни интереси не важат.

Стойнев припомни, че през ноември 2013 г. след тежки преговори в Лондон с екипа си като министър, е убедил Международния фонд „Козлодуй” за първи път да отпусне безвъзмездно финансиране за технологично обновяване на държавните мини. Последната модернизация в “Мини Марица-изток” е била през 1992 г.

„Експертите в Лондон трудно преглътнаха трите нови багера като „намаляване на последиците от предсрочното спиране на четири блока в АЕЦ “Козлодуй”, но все пак успяхме – получихме 15 милиона евро. Първият багер работи от януари тази година, останалите два също ще ги има, независимо от политическата конюнктура. Една малка компенсация за политическата грешка, извършена със затварянето на четирите ни работещи реактора, която винаги ще осъждам” – заяви Драгомир Стойнев.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн