Служители на НАП проведоха над 180 данъчни урока през април. Дронове, четци и други награди вземат победителите в теста

STZAGORA.NET
*
НАП стартира данъчни курсове за млади. За три седмици след старта на образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“ служители на Агенцията проведоха над 180 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски. Данъчните лектори се срещнаха с над 3000 ученици от 53 средни училища в цялата страна. В Стара Загора учениците от СОУ „Максим Горки“ и ПГИХ „Райна Княгиня“ станаха част от проекта и бяха посетени от лекторите на НАП.

Над 200 ученици се включиха в играта „Play за награда“ от старта на кампанията „Влез в час с данъците“ до момента. В същото време над 16 000 фенове следят публикациите на страницата на кампанията в социалната мрежа Фейсбук. Страницата vlezvchas.bg е посетена 12 000 пъти, а над 1500 са ежедневните й потребители.

Мартин Вапцаров беше първият победител в играта с данъчни курсове на НАП. Дванадесетокласникът от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Пловдив получи дрон с LED светлини, 360 градуса лупинг, обхват 150 м и други екстри. Венцислав Илиев от Хасково грабна втората награда в играта „Play за награда”. 15-годишният ученик от СОУ „Васил Левски“ в Хасково спечели чисто нов електронен четец.

До 22 май 2016 г. учениците, решили теста след данъчния урок за социалното осигуряване, могат да спечелят страхотна камера за екстремни спортове.

Играта “Play за награда“ е част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“, която тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс всеки ученик, който се е регистрирал на vlezvchas.bg, може да тества знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезава за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца участниците могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба.

Инициативата стартира през април и ще продължи до края на учебната година през 2017 г. Всеки фен на страницата в социалната мрежа “Фейсбук“ ще може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата и отговорите на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България“ и други полезни теми за младите.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн