717 работни места бяха обявени на трудова борса, проведена в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 13.05.2016 г. (петък) се проведе обща трудова борса, организирана от Агенция по заетостта – София чрез териториалното й поделение Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора.

Борсата премина при голям интерес и от двете страни: 320 търсещи работа лица и предлагащите работа 23 фирми, които обявиха 143 работни места, в т.ч. 3 фирми от други региони. Фирма в сферата на военната индустрия обяви други 400 работни места за лица с техническо образование или опит в производството. По сключеното споразумение с МО, Военно окръжие Стара Загора обяви 174 вакантни длъжности за кадрови войници. Общият брой на обявените работни места е 717 .

Сезонът е на кадрите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството: търси се персонал за работа по летните курорти за следните длъжности: управител на заведение, сервитьори, бармани, готвачи, миячи, рецепционисти, камериери, помощвик-готвачи; в сферата на шивашката промишленост: технолог, ОТК, шивачи, гладачи; в сферата на търговията: супервайзър, асистент продажби, продавач-консултанти. Традиционно в региона има голямо търсене на специалисти в сферата на техниката и технологиите: инженери, в т.ч. химици, електро- и машинни инженери, ел. монтьори, заварчици, ковачи, химици. Търсят се също охранители, шофьори.

С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

На борсата бе открит EURES щанд, на който 14 търсещи работа лица се запознаха с възможностите за работа чрез мрежата и действащите работни места в страни от Европейския съюз. До този момент повечето от тях не познаваха мрежата. В предоставената анкета всички дадоха възможно най-висока оценка на събитието.

Агенцията по заетостта вече 10 години поред организира и провежда трудови борси в страната, целящи намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда. Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица – както регистрирани безработни, така също и лица, които не са регистрирани в Дирекция “Бюро по труда.

През миналата 2015 г. Агенция по заетостта организира общо 109 трудови борси, на които са заявени общо 12 540 работни места.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн