Болница „Тракия“ проведе кампания за разясняване правата на пациентите по случай 4 май – Европейския ден на пациента

STZAGORA.NET
*
На 4 май – Европейския ден на пациента, Болница „Тракия“ проведе разяснителна кампания за правата на пациентите. Заедно със студенти от Асоциацията на студентите медици в България, Студентски съвет към Тракийския университет и пациентската организация „Български пациентски форуми“ медици от болницата обясняваха на гражданите на Стара Загора и гостите на града какви са техните права като пациенти. На площада пред Община Стара Загора бяха раздадени 2000 листовки, съдържащи информация за правата на пациентите, за възстановяването на здравноосигурителните права. Брошурата съдържа и Европейската харта за правата на пациента. В следващите дни гражданите могат да я получат в двете сгради на Болница „Тракия“ и в МЦ „Трета поликлиника“ в Стара Загора. Студентите по медицина измериха кръвното налягане на над 100 граждани и им дадоха ценни съвети за подобряване на здравословното им състояние.

На 5, 6 и 7 май лекари и доброволци от различни неправителствени организации ще проведат кампания по повод 5 май – Световен на чистите ръце, отново на площада през Община Стара Загора. Началото е от 10,30 часа.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн