Зам.-председателят на местния парламент Даниела Лекина и коафьорът Стенли дариха 15 перуки в Комплексния онкологичен център в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Зам.-председателят на Общинския съвет в Стара Загора Даниела Лекина посети Комплексния онкологичен център в областния град заедно с казанлъшкия коафьор Стенли Нанчев. Двамата дариха 15 перуки на пациентки, които се борят с онкологични заболявания. Събитието е част от кампанията „Дари коса”, на която Лекина стана патрон, за да подкрепи инициативата на Стенли “Надеждата е красива”.

„Целта е да помогнем на повече хора, благодаря на всички, които се включват и подпомагат инициативите ни, дарявайки коси и средства. Много ни се иска надежда да доведе да промяна и здраве. Всички политически партии в региона подкрепиха стартирането на кампанията, както и множество фризьорски салони” – сподели Даниела Лекина. По думите й много жени от Стара Загора и региона вече са проявили интерес и са заявили готовност да се включат в благородната инициатива.

Тази вечер в Гълъбово заедно с председателя на тамошния Общински съвет Светла Боянчева ще популяризират кампанията “Дари коса”. Домакини на събитието ще са коафьорът Надежда Желязкова и общинският съветник Георги Анастасов.

На 1 юни в Казанлък ще се проведе и първата в България акция, в която деца ще даряват коси.

В онкодиспансера в Стара Загора, който обслужва и област Сливен, през 2015 г. има регистрирани 3302 болни от рак на гърдата жени, през 2014 г. те са били 3219″, обяви неотдавна Даниела Лекина. Само през 2015 г. новите случаи с това заболяване са 287.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн