Проф. Михни Люцканов и д-р Евгени Гинев оглавиха областната и общинската структура на АБВ – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
След като преди седмица общинската организация на ПП АБВ – Стара Загора бе оглавена от д-р Евгени Гинев (в.р.и.д. началник на Неврологичното отделение на болница “Берое”, бивш зам.-кмет на Раднево и бивш зам.-директор на УМБАЛ “Киркович”, роден през 1958 г. в харманлийското с.Славяново – в средата на снимката), на областната отчетно-изборна конференция снощи (26 април) нов председател бе избран и на Областния съвет на АБВ. Това е проф. Михни Люцканов (втори отдясно на снимката), декан на Ветеринарно-медицинския факултет при Тракийския университет за втори пореден мандат.

На конференцията бе избран и нов председател на Контролната комисия на Областния съвет – Камен Йорданов (вдясно), строителен инженер по професия. Избрани са и трима нови зам.-председатели на общинското ръководство на АБВ в Стара Загора.

Двете партийни длъжности доскоро заемаше Илия Златев (втори отляво на снимката). На днешната пресконференция, водена от него, той обяви, че се оттегля от активна политическа дейност. Причината за това е невъзможността да заема по закон ръководни партийни постове, тъй като е държавен служител – директор на Областното пътно управление в Стара Загора след спечелен преди месец от него конкурс, както и необходимостта от обновяване на водещите лица в партията. Самият той е в политиката от вече близо две десетилетия. Но той и другото популярно лице на АБВ – Стара Загора – Тихомир Димитров, остават общински съветници от АБВ в местния парламент.

Новият областен председател на ПП АБВ проф. Михни Люцканов е роден през 1957 г. в Нова Загора. Завършил е Ветеринарна медицина в Стара Загора. Работил е като практикуващ ветеринарен лекар и в диагностична лаборатория. От 2014 г. е редовен професор по инфекциозни болести и епидемиология. Той обяви пред медиите, че вижда мястото на АБВ като широко отворена социална левоцентристка партия, излизаща от рамките на класическата социалдемокрация. Тя ще е насочена към активна работа с младите, можещи и знаещи хора, и привличане на кръг от симпатизанти. По отношение участието на АБВ в изпълнителната власт той е на мнение, че “В модерния свят е по-добре да даваш пример с реални действия, с деятелност, отколкото от удобната позиция на пасивното критикарство”.

ПП АБВ има общински организации в 9 от 11-те общини в Старозагорска област, без Николаево и Опан. В тях членуват 600 души, половината от които са в старозагорската организация, а повечето от останалите – в Казанлък, Гълъбово и Раднево. На 15 май Националната конференция на АБВ ще избере нов състав на Националния съвет, нов Изпълнителен съвет и председател на НС на партията.

Във фокуса на вниманието на АБВ – Стара Загора по думите на Илия Златев ще продължи да стои въпросът за преобразуването на общинското търговско дружество “Обредни дейности” и създаването на общинско предприятие за стопанисване и управление на гробищните паркове в момент, в който вървят усилени проучвания и процедури по изграждането на новия гробищен парк на Стара Загора. Той ще се намира между селата Богомилово и Кирилово, отдясно на пътя за Чирпан. На второ място е създаването в обозримото бъдеще на общинско предприятие “Чистота” – събитие, което ще рефлектира в намаляване на данъчната тежест върху гражданите и фирмите чрез постепенното редуциране на обема работа, възлаган на фирмата-концесионер по чистотата. На трето място, в светлината на актуалните екологични разисквания в обществото, АБВ ще предостави на вниманието на Общинския съвет проект за наредба за компенсаторно озеленяване на Стара Загора от страна на фирми и организации, които премахват съществуващи дървета.

По казуса “Бедечка” ще има референдум, ако се събере изискваният от закона брой подписи, обясни на въпрос от страна на медиите общинският съветник Тихомир Димитров (вляво на снимката). “Много късно във времето водим разговора. Два пъти е имало обществено обсъждане на Общия устройствен план на Стара Загора, трябвало е да се реагира и да се вземе отношение тогава” – каза той.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн