Изложба „100 години Светът е Берое“ показва хронологично историята на клуба

STZAGORA.NET
*
От днес всички старозагорци и гости на града могат да видят специалната изложба, посветена на вековния юбилей на футболния клуб “Берое”. Това е и първата инициатива от тържествата по случай „100 години Светът е Берое“. Изложбата е подредена на централната алея на парк „5 октомври“.

В 30-те пана всички могат да видят и проследят велики моменти от славната история на “Берое”, представени с кратки текстове и емоционални снимки. Изложбата е подредена хронологично. В нея са представени настоящият отбор, Детско-юношеската школа на клуба, стадион “Берое”, спечелените трофеи и легендите на клуба.

Изложбата е организирана от Община Стара Загора, а подборът и подредбата на фотосите са на Илко Груев и Венета Асенова. За експозицията са използвани снимки от личните архиви на ветерани на „Берое“, кадри от Държавен архив – Стара Загора и фотографии на Мено Олгерс и Ани Георгиева.

С откриването на изложбата е даден реален старт на инициативите, свързани със стогодишнината на “Берое”. Пълната и подробна програма на тържествата ще бъде обявена утре.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн