Откриха първия саниран блок в Старозагорска област

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов и главният секретар на Областната администрация Мария Алексиева присъстваха днес на тържество по случай приключването на ремонтните дейности на първата санирана по Националната програма за енергийна ефективност сграда в Старозагорска област. Това е бл. 37 в гр. Гълъбово.

На празника присъстваха кметът на Гълъбово Николай Тонев, служители на общинска администрация, представители на фирмата-изпълнител на обекта, много граждани и живеещите в обновения блок.

В своето обръщение към гостите инж. Ранов напомни, че на старта на Националната програма скептиците за нейните възможности са били мнозина, но днес резултатите от действието й са видими в цялата страна. Фактите говорят сами.

В Старозагорска област продължава да расте броят на регистрираните сдружения на собственици. Те вече са 192, като 135 от тях са в Стара Загора. Броят на сключените тристранни договори за целево финансиране е 107. Три са сградите с реално стартирали строително-монтажни работи.

В Гълъбово след по-малко от месец ще бъде открит и вторият саниран блок.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн