Не ви стигат парите за покупки: спестяване или кредит?

STZAGORA.NET
*
Много от нас са попадали в такава любопитна ситуация, когато желаем и искаме да направим покупка или да ползваме дадена услуга, а парите не ни стигат. Тези обстоятелства ни принуждават да отидем в банка, за да кандидатстваме за кредит или да събираме пари за в бъдеще и когато успеем да спестим необходимата сума с гордост ще можем да отидем в магазина и да купим желаната стока. Но правилното разпределението на разходите не е лесна задача.

Кога си струва да се спестяват пари за покупки?

Спестяването е удобно за хора, които притежават силен самоконтрол и са съгласни да изчакат малко, за да получат необходимото. Спестяването е процес на пестене, това означава, че определен период вие ще трябва внимателно да разпределяте бюджета си и да съкратите всички възможни разходи, за да насочите парите си в правилна посока. Отрицателната страна се състои основно в това, че за да получите желаното, ще трябва дълго и търпеливо да спестявате всяка една стотинка. А също така, дългото изчакване може да доведе до финансова загуба. Цените на стоките постоянно се менят и покачват, а спестената сума може вече да не е достатъчна. За същата стока ще бъдете принудени да платите допълнителни пари. Въпреки това предпазливите българи често избират именно този вариант. Разбира се, никой не обича да изплаща лихви и комисиони, а това е главното условие при кандидатстване.

Спестяването е подходящ вариант, ако вие искате да купите стоки, които не са от първа потребност и имате време и възможност да изчакате няколко месеца, за да съберете необходимата сума. Освен това, ако вашето финансово състояние не е стабилно – спестяването също ще е по-изгодно за вас, а дори това е най-правилното решение. Кредитът предполага изплащане на вноски, описани в погасителния план. Ако финансовото състояние е нестабилно, не си струва да се взима кредит, защото може да възникнат проблеми с изплащането. Забавянията на плащанията водят до налагане на допълнителни такси и влошаване на кредитната история.

Кога си струва да се взима кредит?

Кредитирането е разпространено явление в наши дни. Може уверено да се каже, че то е добра алтернатива на спестяването, тъй като трябва само да се отиде в банка, да се подпише споразумение и заявената сума бързо ще ви бъде наредена. Освен това много финансови институции: http://burzi-krediti.com/kredit-do-zaplata, предлагат кредити онлайн по опростена процедура и гъвкави условия. Попълвайки онлайн заявка, кредитоискателят в течение на 15-20 минути получава одобрение и може свободно да ползва кредитните средства.

Кредитът е добро решение за хора, които искат да подобрят условията си на живот и имат нужда от пари точно сега. Например, не си струва да се отлага пазаруването, ако трябва да се купи нов хладилник или пералня, без които не само се нарушава комфорта ни, но едва ли не е и въпрос на оцеляване. Няма смисъл да се събират пари и да се отлага купуването на компютър, ако в момента той ни е необходим за работа. Така че това са покупки , които си заслужават.

Кредитирането става удобно и изгодно в случай, когато трябва да се разреши жилищният проблем. Все повече млади семейства се опитват да взимат кредит за купуване на жилище. Така, живеейки в собствените си апартаменти, заемателите могат да изплащат вноски и да планират разходите си.

В този случай кредитирането е по-удобно решение, отколкото спестяването. Така веднага ще получите апартамента си.

Кредитирането позволява лесно да се решат неотложните проблеми, то е просто и удобно финансово решение. Наред с това, лошото обмисляне и неизпълнение на кредитните си задължения води до негативни последици. Преди да вземете вярно решение – обмислете своите възможности и желания.

P.S.
Не се скъпете, пазарувайте разумно и получавайте удоволствие от живота.

Портал: http://burzi-krediti.com
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн