Четири златни и един сребърен медал извоюваха старозагорци на Държавното първенство по Сан да

STZAGORA.NET
*
С четири златни медала и един сребърен се завърнаха спортистите от старозагорския отбор „Кралете на саншоу“ от Държавното първенство по Сан да. От общо шестима състезателя, пет са отличени в класирането – Тавит Тавитян, Денислава Драганова, в категория до 65 кг, Николета Ганчева, в кат. до 56 кг., Михаил Минчев, в кат. до 70 кг, до 65. Среброто в кат. до 65 кг. отиде при Андрея Загорска. Божидар Петров, до 85 кг, който не е официално част от клуба, но се състезава с него – също донесе злато за града си.

„Поздравявам ви за реализираните високи постижения. Пожелавам ви да не се отказвате от спорта, защото той не само учи, но и изгражда личности“, каза ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова на медалистите.

Благодарности за своевременната и безкористна подкрепа, която получават старозагорските спортисти от Община Стара Загора, изказа Златко Костов, който е член на Управителния съвет по Сан да. Той подчерта, че високите успехи на състезателите на старозагорския клуб се дължат изцяло на отдадеността и неуморния труд на треньора Пламен Момчилов.

Резултатите, които постигат бойците донесоха и друга победа за Стара Загора. В града е доставен единственият за България професионален Санд да ринг, който отговаря на всички европейски стандарти. Има още два подобни в Русия и Румъния. Съдействието, което са получили старозагорци от Китайското посолство, е благодарение на отличното домакинство на Стара Загора на Европейското първенство по Ушу през миналата година.

Златко Костов обяви, че кметът на Стара Загора Живко Тодоров съвсем скоро официално ще бъде обявен за почетен член на клуба „Кралете на саншоу“, заради личната подкрепа, която оказва на спортистите.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн