Три спортни турнира се провеждат в Стара Загора през уикенда

STZAGORA.NET
*
Съботният ден даде на старозагорци възможност да се отдадат на две големи спортни мероприятия. Под Аязмото се вихрят полуфиналните срещи на шампионата “Каменица Фен купа 2016″. В него мерят умения най-добрите 32 отбора от Стара Загора и Сливен. Стотици футболни фенове се събраха на изкуствения терен над стадион „Берое”. Турнирът бе открит от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Участниците поздрави и ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, а гости на официалната церемония бяха и някои от най-обичаните зелено-бели бивши и настоящи футболисти.

Отборът, в който играе старозагорският градоначалник – „Ел Галактикос”, отбеляза бляскава победа с категоричното 4:0 срещу тима на „Дружба”.

Под липите се проведе и второто издание на Работническите спортни игри. Те включиха състезания по мини футбол, петанк, дартс, тенис на корт, шахмат и теглене на въже. Организатори са Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ , с подкрепата на Община Стара Загора. В надпреварата се включиха над 200 души, работещи в енергетиката. Присъстваха зам.-кметът Красимира Чахова, Десислава Ягодин – председател на Българската работническа федерация “Спорт и здраве”, асоцииран член на КНСБ, Иванка Данаилова, Валентин Никифоров и други.

В Стара Загора през почивните дни се провежда и Лекоатлетически уикенд “Тракия”. Надпреварата е за деца от 6 до 12 години и се реализира по проект „Децата и спортния клуб” на Министерството на младежта и спорта. Над 200 са младите лекоатлетични надежди от седем клуба, които мерят умения в осем дисциплини.

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн