Общинският съветник Янко Янков организира референдум по казуса ‘Бедечка”.

STZAGORA.NET
*

Янко Янков

Общинският съветник Янко Янков организира референдум по казуса ‘Бедечка”. Подписката започва от понеделник, като ще има няколко въпроса към гражданите на Стара Загора.

“Това мое решение беше предизвикано от постоянните спекулации на шепа хора, които манипулират обществеността с неверни твърдение – каза по този повод Янков. – Например: да спасим стария чинар (който и без това няма да се реже, а напротив – ще има зелена площ около него близо 4 дка; да спасим обществения парк (“Бедечка” не е обществен, а частен терен, и то повече от 10 години, няма и статута на парк). Като представител на гражданите аз съм длъжен да се съобразя с тяхното желание и затова организирам този референдум, за да разберем дали старозагорци са съгласни да се по харчат 80 милиона от нашите данъци, с които да се забави облагородяването на града и да се влезе в една дълга 15-годишна процедура, или това е прищявка на една група от хора, която настройва цялата общественост срещу общинския съвет, Общината и кмета.”

“За референдума са нужди малко над 15 000 подписа, 1/20 от имащите право да гласуват, и ако се съберат, лично аз ще го внеса в Общинския съвет. Такова сериозно решение не може да се взима от малка група хора, а единствено с решение на цялата общественост, с която аз и всички мои колеги ще сме длъжни да се съобразим” – казва още Янко Янков в съобщение до медиите.
#gerb

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн