Осъдиха пловдивчанин, склонявал юноши и треньор U 19 на “Берое” към симулативна игра и уговорени резултати

STZAGORA.NET
*
На 14 април 2016 г. Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Найден К., на 29 г. от гр. Пловдив, обвинен за извършване на престъпление против спорта – престъпление по член 307г, алинея 1 точка 1 и 2 във връзка с член 307в, алинея 1 във връзка с член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс. Районен съд – Стара Загора му е наложил наказание от две години лишаване от свобода, условно с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 10 000 лева.

На 11 юли 2013 г. ,около обед, Найден К. инициирал и осъществил срещи в заведение в гр. Стара Загора и в село Богомилово, общ. Стара Загора, с четирима състезатели в ПФК ”Берое” U 19 – гр. Стара Загора. Найден К. предложил на всеки от състезателите да участва в уредени мачове, като им предложил да им дава сума между 500 и 1000 евро на мач, ако играят симулативно, с цел да повлияят на резултата на спортното събитие. Подсъдимият обяснил, че това ще са само няколко мача през сезона и резултатите няма да са фрапиращи, с цел никой да не заподозре.

Двама от състезателите, на които Найден К. предложил финансови средства, за да играят симулативно на 11 юли 2013 г. не са били навършили 18-годишна възраст. Въпреки отказа на състезателите в ПФК ”Берое” U 19 – гр. Стара Загора, на 29 юли 2013 г. Найден К. провел среща в заведение в гр. Стара Загора и с треньора на ПФК ”Берое” U 19 – гр. Стара Загора. На него обещал сумата от 3 000 евро на мач, ако се съгласи да не сменя определени играчи по време на цялото спортно състезание, но получил отказ. Това е първото дело, водено за престъпление против спорта, в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, по което е постигната осъдителна присъда. Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн