Повдигнаха 6 обвинения срещу двама за съпротива срещу полицейски служители в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 6 април 2016 г. Районна прокуратура-Стара Загора повдигна шест обвинения срещу Минчо Георгиев, на 33 г., и четири обвинения срещу Ташо Илиев, на 35 г. за нарушаване на обществения ред, съпротива срещу полицейски служители и др.

Минчо Георгиев и Ташо Илиев са привлечени като обвиняеми за това, че в съучастие и като съизвършители са извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправяли закани за саморазправа и обидни думи и изрази към полицейски служители и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325, ал.2, предложение 1 и 2 във вр. с ал. 1 вр.чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс. На Минчо Георгиев и Ташо Илиев са повдигнати и две обвинения за причиняване на лека телесна повреда на двама полицейски служител по повод изпълнение на служебните им задължения, в съучастие и като съизвършители – престъпление по чл.131, ал.1, т.1 във вр. с чл.130, ал.1 вр.чл.20, ал. 2 от Наказателния кодекс, както и за употреба на сила с цел да принудят полицейски служители да пропуснат нещо по служба – да ги задържат – престъпление по чл. 269 ал. 1 във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс. На Минчо Георгиев са повдигнати и още две обвинения за закана с убийство на две длъжностни лица – полицейски служители – престъпление по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 2 април 2016 г. в Стара Загора, кв. „Лозенец“, полицейски патрул от трима служители на 2 РУ на МВР спира за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от обвиняемия Георгиев. Причината е управление на колата с висока скорост и неспиране на знак „Стоп“. При извършване на проверка на документите обвиняемите Илиев и Георгиев нанесли удари на двама от полицаите по главата, врата и ръцете. Към тях обв. Георгиев отправил и закана с убийство с думите: „Ще ви избия“. Той се опитвал и да отнеме оръжието на един от служителите на МВР. Подаден е сигнал за оказване на съдействие от третия служител на полицейския патрул и двамата обвиняеми са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. В управлявания от Георгиев автомобил е било открито наркотично вещество – метамфетамини, като е установено и че той е шофирал колата под въздействие на алкохол.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои в Районен съд – Стара Загора да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонени „задържане под стража“ за всеки един от тях. По случая продължават процесуално-следствените действия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн