Започна статистическо проучване за използването на информацонно-комуникационни технологии в Стара Загора и региона

STZAGORA.NET
*
В периода април-май 2016 г. Националният статистически институт провежда чрез териториалните статистически бюра наблюдение „Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2016 година”. Изследването се провежда във всички държави – членки на ЕС по единна методология и има за цел да измери нивото на развитие на информационното общество в РБългария. Тези данни са основен източник на информация за сравнителен анализ на използването на ИКТ в домакинствата за всички европейски страни.

В периода април-май 2016 г. анкетьори от отдел „Статистически изследвания – Стара Загора” в Териториално статистическо бюро – Югоизток, ще посетят 13 населени места на територията на област Стара Загора и ще анкетират 228 домакинства, които са избрани на случаен принцип.

По общини населените места са следните:

Община Гълъбово – селата Медникарово, Обручище и Помощник;
Община Казанлък – град Казанлък и селата Бузовград и Шейново;
Община Мъглиж – гр. Мъглиж и село Тулово;
Община Николаево – село Едрево;
Община Раднево – село Тополяне;
Община Стара Загора – гр. Стара Загора и село Маджерито;
Община Чирпан – село Свобода

Всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро – Югоизток.

Съгласно Закона за статистиката получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и могат да се използват само за статистически цели.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване може да се намери на интернет страницата на НСИ в рубриката Информационно общество – Използване на ИКТ от домакинствата.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн