Още два дни, ако ползвате отстъпка от данъка

STZAGORA.NET
*
Два работни дни остават до изтичане на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица от 2015 г.

Внимание, преди да подадете годишната си декларация проверете имате ли неплатени задължения, както и такива подлежащи на принудително изпълнение, най-често забравени глоби наложени от КАТ. В случай, че задълженията Ви са останали непогасени, нямате право да ползвате отстъпката от 5%.

Ако подадете декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., можете да ползвате 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Целият размер на данъка за довнасяне трябва да бъде платен до 3 май 2016 г. До момента над 2300 старозагорци са подали декларациите си по интернет с ПИК или Е-подпис.

Срокът за деклариране на доходите, получени през 2015 г., изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден – Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Два работни дни – до 31 март, остават и до изтичане на крайния срок, в който фирмите трябва да подадат годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци. Тези от тях, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията – 31 март 2016 г. До днес над 8800 фирми са подали годишните си декларации по интернет.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 на цената на градски разговор.
#gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн