“ЕЙ И ЕС” и Община Гълъбово подписаха договор за втория етап от изграждането на младежки комплекс в града

STZAGORA.NET
*
Кметът на община Гълъбово Николай Тонев и изпълнителният директор на “ЕЙ И ЕС” Оливие Маркет подписаха днес договор за старта на втория етап от изграждането на младежки комплекс в града. Точно преди една година в парка на Гълъбово бе направена първата копка на обекта, който се рехабилитира със средства от американската топлоцентрала. Тази година той трябва да бъде завършен.

Вторият етап включва цялостен ремонт на парка около Младежкия дом. Ще бъдат направени нови алеи за разходка, няколко детски площадки, външен фитнес, открита сцена с площ от 108 кв.м и сграда с разгъната застроена площ от около 1200 кв.м, в която има разпределение за спорт, тихи игри, кафене на терасата, детски кът и др.

Инвестицията от страна на “ЕЙ И ЕС” за рехабилитация на Младежкия дом и парковото пространство е в размер на 4.5 млн. лв. В изпълнение на заложения проект за реновиране на Младежкия център на първи етап вече е приключена работата по външните връзки – ВиК, снабдяване с електричество, нов покрив, дограма и саниране, построена е откритата сцена, оформен е целият терен.

С подписването на договора днес се решава и останалата част от реконструкцията на Младежкия център. 3 детски площадки – едната към кафенето на сградата, другите две в различните части на парка, ще бъдат обзаведени с пързалки, влакчета, катерушки и други забавления за децата. Ще бъдат изградени и външни терени за спорт – външен фитнес с кростренажор, боди билдинг, преса за крака, фит тренажор и др. Предвидено е изграждането и на игрище за тенис на корт.

Този договор включва всички довършителни работи по обекта, като работата по него се очаква да приключи в края на месец август тази година.

Младежкият центърът на Гълъбово ще бъде най-модерното съоръжение за спорт и отдих в региона. Проектът по реновацията на центъра и изграждането на околната инфраструктура е част от програмата за Корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България и е изцяло финансиран от компанията.

След подписването на договора присъствалият на церемонията областен управител инж. Георги Ранов поздрави кмета на Гълъбово и ръководството на централата за изпълнението на този полезен за жителите на цялата община проект. Деца от ЦДГ „Радост” поздравиха гостите с фолклорни танци.

Кметът на община Гълъбово, Николай Тонев и Изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България, Оливие Маркет подписаха договор за последния етап от реновирането на Младежкия център в град Гълъбово. Събитието се състоя в сградата на община Гълъбово, като на него присъстваха още инж. Георги Ранов – областен управител на Стара Загора, Светла Боянчева – председател на Общински съвет – Гълъбово, Тодор Бележков – изпълнителен директор „Експлоарация“ на ЕЙ И ЕС България, заместник – кметът на гълъбовска община Димитър Василев, Николай Филипов – управител на фирмата изпълнител, общинските съветници на Гълъбово, кметовете от населените места в общината и жители.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн