С 25-метров трибагреник посрещат 3 март в Хрищени

STZAGORA.NET
*
С 25-метров трибагреник ще посрещне Националния празник на България, Трети март, сградата на Народно читалище „Стефан Генчев-1901“ в старозагорското село Хрищени. Днес бе завършен монтажът на трикольора от местния жител Минко Господинов. Българското знаме е дело на Румяна Хубенова, която го уши безвъзмездно.

На 2 март от 11.00 часа пред читалището ще започне музикалната програма, посветена на Освобождението на България, в която ще се изявят децата от ОУ „Христо Ботев“ и ОДЗ „Лилия“. Специално табло с имената на загиналите хрищенци във войните, сред което е и това на патронът на читалището Стефан Генчев, ще припомни подвига на героите, останали завинаги в редиците на безсмъртните.

Програмата за празника ще продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на падналите за свободата местни жители от признателните техни съселяни, информираха от ръководството на читалището, което е организатор на проявите.

През целия ден в старозагорското село ще звучат някои от най-емблематичните и паметни бойни маршове за честта и славата на България – „Тих бял Дунав“, „Боят настана“, „Стани, стани, юнак балкански“, „Жив е той“ и други, а пред читалището ще бъде оформен тематичен кът с най-новите луксозни книги, дарени на библиотеката от Община Стара Загора, сред които „Под игото“ и „Време разделно“.

На снимката – с. Хрищени, център. Снимка: Гугъл карти
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн