Всяка трета декларация за доходите в област Стара Загора е изпратена по интернет

STZAGORA.NET
*
Всяка трета декларация за доходите в област Стара Загора е подадена по интернет. До вчера към офиса на НАП в Стара Загора са приети 2393 декларации, като 764 от тях са подадени с ПИК или електронен подпис.

Тази година срокът за деклариране на доходите, получени от физически лиц,а изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден – Великден). Най-бързо формулярите на данъчните декларации могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офис на НАП по постоянен адрес на лицето.

Ако подадете декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., можете да ползвате 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямате подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да сте внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Попълването на декларацията за доходите с баркод е най-лесният и бърз начин за попълването й, като се пропускат възможностите за допускане на технически грешки от лицата. Необходимо е файлът със съдържанието на декларацията за доходите с баркод да се изтегли от сайта на НАП от интернет и да се попълни в режим „офлайн“ на компютъра на лицето. Форматът на декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информацията за получените от лицето доходи в съответните приложения към нея.

Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски клиентите могат да получат на цената на градски разговор от цялата страна от информационния център на НАП: 0700 18 700, или на електронна поща infocenter@nra.bg.
#


социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн