Водачът, който уби жена в Стара Загора и избяга, се оказа служител на общинската охрана. Задържан е.

STZAGORA.NET
*
Задържан е служител на общинска охрана в Стара Загора, причинил смърт на пътя и избягал.

На 26.02.2016 г. е установен и задържан Ангел Д. на 51 г. от Стара Загора.

Ангел Д. е автор на пътно-транспортно произшествие между лек автомобил и две пешеходки настъпило на 11.02.2016 год. в гр. Стара Загора на кръстовището на бул.”Славянски” с ул.”К.Ганчев” на пешеходна пътека.

Около 07,00 часа Недка Ж. на 66 год. и Пенка Ж. на 61 г. пресичали бул. „Славянски” в посока север-юг по пешеходна пътека.

По същото време в посока запад-изток се движел лек автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН – черен на цвят, управляван от Ангел Д. Лекият автомобил ударил двете пешеходки, като след удара не спрял, а продължил движението си и избягал от местопроизшествието.

В резултат на удара на място е починала Недка Ж., а Пенка Ж. е откарана в МБАЛ ”Проф.д-р Ст.Киркович” – Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясното рамо.

В резултат на усилията на прокуратурата и МВР извършителят на престъплението е установен и задържан.

При задържането на Ангел Д. са иззети дрехите, с които същият е бил по време на пътно-транспортното произшествие. Извършен е оглед и е иззет лекият автомобил “Фолксваген Пасат” с ДК№ СТ 37 72 НН – черен на цвят. От предния десен фар на автомобила е иззет биологичен материал.

На 27.02.2016 г. Ангел Д. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 343, ал.4, вр. с ал.3, предл. второ, трето и последно, буква”б” , предл. второ, във вр. с ал.1, вр. с чл. 342, ал.1 от НК, за това, че на 11.02.2016 г. в Стара Загора при управление на МПС – лек автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 20, ал.1, чл. 20, ал.2, изр. Второ и чл. 119, ал.1 от Закона за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на едно лице – Недка Ж. на 66 г. и двустепенна средна телесна повреда на Пенка Ж. на 61 год., като деецът е избягал от местопроизшествието, деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай.

За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

С Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора от 27.02.2016 г. Ангел Д. е задържан за срок до 72 часа.

Днес, 29.02.2016 г., в Окръжен съд – Стара Загора ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Разследването по делото продължава, като предстои назначаване на експертизи, изготвяне на заключенията на вече назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

(Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив)

*
Окръжна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо Ангел Д. “Задържане под стража”, съобщи днес пред медиите говорителят на институцията Нейка Тенева. Първоначалната 72-часова мярка изтича във вторник. Към настоящия момент продължават действията по разследването. Ще бъдат назначени експертизи, като е иззет лекият автомобил. Той се е намирал в дома на водача. Извършителят също е бил задържан в дома си.

*
От ОДМВР – Стара Загора съобщиха следното по случая:
От служители на ОДМВР – Стара Загора са проведени целенасочени, комплексни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен извършителят на престъплението – А.Д. на 51 години от Стара Загора. Установени и иззети са МПС-то, с което е извършено престъпното деяние, и други веществени доказателства. На 26 февруари А.Д. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора, а на 27 февруари е привлечен в качеството му на обвиняем и с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора, и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн