Деца от Стара Загора сгъваха оригами с японка по инициатива на Лайънс Клуб Стара Загора – Августа

STZAGORA.NET
*
Импровизиран открит урок по сгъване на оригами с японката Хидео Токуно организираха в детски център „Ехей“ членовете на Лайънс Клуб Стара Загора – Августа. Хидео е от Осака, но от 9 години живее в град Шипка и харесва много българската природа и чисто небе. Японката с радост прие идеята на старозагорските лъвове да разкаже за японската култура и обичаи на децата. Оригами е символ на мир, надежда и хармония, а традицията да се сгъват 1000 хартиени жерава е ритуал за изцеление и надежда в трудни времена.

Фигурките оригами се оказаха интересно и поучително забавление за всички участници, а крайният резултат – хартиени жаби, жерави, мечета, пингвини, ще бъде ценен принос на децата в помощ на каузата „Оригами за надежда – Дари звезди в детските очи“ на ЛК Августа за профилактични прегледи и превенция на очни заболявания при деца от старозагорските училища и детски градини. Уникалните хартиени фигурки ще бъдат представени по време на благотворителния бал на клуба на 30 януари 2016 г. за набиране на средства.

Откритите уроци по сгъване на оригами ще продължат и с други деца от града като част от кампанията на Лайънс клуб Стара Загора – Августа за работа с младежта.

Повече информация за събитието вижте тук: http://lions-augusta.com/club/?p=681

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн